Video / Natură
VIDEO Verde abuzat
Octavian Coman
În București se taie ilegal copaci după niște tipare deja încetățenite. Care e miza tăierilor și cine sunt cei care încearcă să le oprească?
Jurnalist independent.
În București se taie ilegal copaci după niște tipare deja încetățenite. Care e miza tăierilor și cine sunt cei care încearcă să le oprească?
Un activist de mediu se luptă să înființeze un geoparc UNESCO în județul Vâlcea. Din teama de eventuale restricții pe care le-ar aduce forma asta de organizare, unii localnici i se opun vehement.
Printre rapoarte și turnătorii, arhivele fostei Securități conțin numeroase fotografii din operațiunile de filaj. Imaginile menite să susțină vinovății, din perspectiva regimului comunist, dau amploarea unei epoci a iscodirii.
Am petrecut ziua de 31 decembrie 2020 împreună cu vârstnicii din Centrul „Speranța” pentru a vedea cum i-a afectat izolarea din cauza pandemiei.
Am străbătut țara pentru a fotografia din dronă „tăieri la ras” - defrișări brutale, care arată dimensiunile dezastrului petrecut în ultimii 30 de ani în pădurile României.
La comemorarea morții lui Mihai Eminescu, pe la mormântul poetului s-au perindat politicieni, preoți, reprezentanți ai unor asociații patriotice, dar și membri ai unor grupări neo-legionare.
Pentru micii fermieri care au afaceri cu flori, coronavirusul a însemnat vânzări prăbușite spre zero.
„Nu aveți idee câți bătrâni singuri sunt”, povestește Lucian. „Bătrâni singuri care îmi plâng la telefon. E cumplit.”
Cum arată țara în vremea pandemiei? Doi reporteri au pornit au pornit din Sighetu Marmației, de la granița cu Ucraina.
Un reportaj video 360, care explorează lumea turiștilor români care aleg cazarea mobilă, pe patru roți.
De Ziua Armatei Române, câteva organizații de naționaliști români au mers la Valea Uzului să comemoreze eroii români morți în zonă în Primul Război Mondial.
La aproape 30 de ani de la premieră, pelicula „Balanței”, unul dintre cele mai importante filme românești, a fost digitalizată și restaurată.
Un peisaj cultural unic în lume e într-o situație vulnerabilă odată cu dispariția comunității de sași din România.
Maghiarii și românii se ceartă pe mormintele din Valea Uzului, un cimitir vechi de un secol, aflat la granița dintre județele Harghita și Bacău. De Ziua Eroilor, pe 6 iunie 2019, s-au întâlnit față-n față, iar cearta a degenerat.
Un reportaj video de Octavian Coman care urmărește cum este readus la viață un traseu de mocăniță din Transilvania.
Mihai Vârtejaru e restaurator autodidact de carte veche și, din apartamentul lui bucureștean, retrezește la viață cărți rare, unele vechi de sute de ani.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.