Video / Umor

VIDEO Cum se transformă râsul în job. Din învățăturile Andreei la New York

De Veioza Studio, Vlad Odobescu

Publicat pe 10 aprilie 2018

Când Andreea Georgescu își propune o chestie pe plan profesional, în general se-ntâmplă. După ce-a lucrat în presă, și-a făcut o agenție de digital și se putea considera o femeie serioasă, de carieră. Însă din când în când vrea lucruri pentru ea și zice că alea nu-i ies la fel de bine. Are obiceiul să se apuce de ce-i mai greu și să se auto-saboteze la maxim, pentru a-și demonstra că nu poate face față. Așa a fost și cu stand-up-ul: avea nevoie să scape de gândul ăsta, așa că a încercat un fail major, la #altnivel. Și unde să eșuezi mai zdravăn într-o astfel de întreprindere decât la New York? În 2016 s-a înscris la un curs la Gotham, unul dintre cele mai cunoscute comedy club-uri de pe Coasta de Est. De-atunci a urcat de mai multe ori pe scenă și a râs destulă lume prin public încât să continue. A câștigat și primii 20 de dolari, la un concurs pentru începători difuzat apoi la radio. 

De când se tot duce pe la New York pentru a prinde treaba cu scena, microfonul și scaunele pline de oameni care vor să râdă, pe Andreea o tot îndeamnă cunoscuții: „Hai, zi-ne un banc!”. Pățea și înainte, ce-i drept. Inclusiv la întâlniri tensionate de business obișnuia să destindă atmosfera cu vreo întâmplare sau observație haioasă. „Îmi place să scot oamenii din zona lor de confort și să spun câte-o prostie sau un lucru la care nu se așteaptă absolut deloc și funcționează foarte bine. Dacă faci pe cineva să râdă sau să se simtă bine, nu te uită”. 

Am vorbit cu Andreea pe scena de la Apollo111 Teatrul, cu o zi înainte să decoleze spre New York pentru ultima parte a cursului. Are însă de gând să mai rămână pe-acolo și după. 

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK