Film / Oscar
Mașina de spălat creierul
Victor Morozov
Nici două ore de când am terminat „Everything Everywhere All at Once”, și deja am uitat ce am văzut. De data asta, mai înțelept ar fi să nu mă grăbesc cu anatema.
Nici două ore de când am terminat „Everything Everywhere All at Once”, și deja am uitat ce am văzut. De data asta, mai înțelept ar fi să nu mă grăbesc cu anatema.
Ca niciodată parcă, premiile Academiei Americane de Film de anul acesta s-au plasat sub semnul dorinței de a readuce minutarele cinematografice la ora exactă a mersului lumii.
„Ma Rainey’s Black Bottom”, de văzut acum pe Netflix, e nominalizat la Oscar. Din păcate, e blocat în reflexele nefericite ale unei mostre de teatru filmat.
Academia Americană de Film a anunțat noi standarde pentru eligibilitate la Cel Mai Bun Film. A venit cenzura bolșevică?
E cel mai bun film de la Oscaruri. Divizat în trei capitole, urmăreşte viața aceluiași personaj, din copilărie până la vârsta adultă.
Sau trebuie făcute mai multe gafe epocale, sau ceremonia asta trebuie scurtată masiv.
Am făcut un experiment: am făcut noapte albă ca să ne uităm la Oscaruri și să vedem dacă mai au ceva de zis în 2017, anul 1 d.Trump.
O incursiune în lumea Teach for Romania, ONG-ul care de opt ani pregătește profesori pentru comunitățile vulnerabile din România.
O călătorie înapoi spre curtea școlii în care ghizi sunt scriitorul și arhitectul Mihai Duțescu și fotografii Ioana Moldovan, Remus Țiplea, Hajdu Tamás, Andrei Becheru și Ciprian Hord.
În mijlocul pandemiei, 347 de școli și grădinițe cu „grupuri sanitare neconforme” și fără bani d erenovări. Am condus 1200 de kilometri, să vedem cum îi primesc pe copii cele mai sărace școli din sate și comune.
Cine pe cine abandonează de fapt atunci când vorbim despre abandonul școlar? O cercetare într-o comună din Bistrița-Năsăud.
Ce pierdem odată cu orele de educație artistică din școală, care devin opționale? La urma urmei, desenul, așa cum e numită în mod eronat educația plastică sau vizuală, e la fel de prezent precum aplicațiile matematice.
O elevă de 12 ani din București s-a tăiat pe mâini din cauza colegilor ei. Deși trebuiau să intervină, profesorii n-au știut ce să facă. Bullying-ul este, în continuare, un fenomen necunoscut pentru multe școli din România.