Recomandări / Timp Liber

Chestii de făcut - săptămâna 3 - 9 aprilie

De Scena 9

Publicat pe 2 aprilie 2017

Prima săptămână din aprilie vine cu multe dezbateri, expoziții de artă și teatru. În rest, ne rămâne timp să ne bucurăm de soare.

News from Polska - artist talk de Ania Nowak - luni, 3 aprilie, ora 19:30, Tranzit.ro / București

Artista poloneză Ania Nowak cercetează iubirea în raport cu politica și alte sferei ale puterii. După două performance-uri, Nowak va vorbi diseară la București despre proiectul ei, Technologies of Love

Prezentare în București: Geta Brătescu - Apariții - marți, 4 aprilie, ora 18:00, Tipografia Universul

Întâlnirea își propune să familiarizeze publicul cu opera artistei Geta Brătescu, care va reprezenta România la Bienala de la Venția în 2017. Vor fi prezenți cei din echipa proiectului, precum și Attila Kim - comisarul Pavilionului României și Maria Radu - curatoarea expoziției.

Gala Premiilor „Observator cultural” 2017 - marți, 4 aprilie, ora 19:00, Teatrul Odeon

Tot marți puteți să bifați și cea de-a XI-a ediție a Galei Premiilor revistei „Observator cultural”, în cadrul căreia vor fi acordate premiile pentru șase categorii: „Critică/Istorie şi teorie literară“, „Proză“, „Poezie”, „Eseistică/Publicistică“, „Memorialistică” și „Debut”. Printre nominalizați se numără Marius Chivu, George Banu, Vasile Ernu, Nora Iuga. Intrare liberă.

Fraternité, Radicalité, Xenofobie? - marți, 4 aprilie, ora 19:00, Centrul Ceh

Împreună cu Irène Costelian, corespondent Libération, Vincent Martigny, conferențiar în științe politice și realizatorul emisiunii "Atelierele puterii" de la France Culture și Paul Cozighian, corespondent în România pentru Radio France, Centrul Ceh organizează o dezbatere despre alegerile prezidențiale din Franța, care vor avea loc pe 23 aprilie.

Actopolis /București-Sud. Construiește-ți propriul oraș - joi, 6 aprilie, ora 18:30, Goethe Institut

Expoziția aduce în prim plan cinci povești, cu texte și reportaje foto despre cinci cartiere din zona de sud a Bucureștiului, însoțite de o cercetare și o hartă menită să scoată la iveală inițiativele independente din zonă. În cadrul proietului, fiecare vizitator va avea ocazia să „devină” primar pentru 10 minute, putând propune soluții pentru oraș. Instalația artistică a fost documentată printr-un film de Vlad Petri.

Expoziția va fi deschisă până pe 26 aprilie, cu intrare liberă.

Romii - necunoscuții de lângă noi - joi, 6 aprilie, ora 17:30, Facultatea de Drept

Tot joi, tot dezbatere. În Aula Magna a Facultății de Drept, Gelu Duminică, directorul executiv al Fundației Agenția „Împreună”, va susține o prezentare împreună cu cei Taraful tradițional de muzică romani condus de Marian Mexicanu.

Out of the Blue - a group show - vineri, 7 aprilie, ora 19:00, Mobius Gallery

O expoziție de grup a 11 artiști vizuali: Ana Bănică, Claudia Braileanu, Mihaela Buhaev, Norbert Filep, Andrei Gamart, Bianca Mann, Alina Marinescu, Răzvan Năstase, Vlad Olariu - Artist Page, Lea Rasovszky, Roman Tolici. Intrarea liberă la clătit ochii.

No Man's Land - vineri, 7 aprilie, ora 19:00, TNB

Un spectacol verificat de omul nostru pe teatru, după un text care a stat la baza filmului cu același numel, premiat cu Oscar în 2001. Îl puteți vedea la prețul de 54,50 lei, în sala Studio a Teatrului Național București.

Cine a omorât-o pe Szomna Grancsa? - vineri, 7 aprilie, 19:30, Macaz

Piesa, în regia lui Mihai Lukacs, spune povestea unei fete rome de 17 ani din Harghita care este găsită spânzurată în şura familiei - fără concluzii, doar cu întrebări. Cu Liana Ceterchi, Mihaela Drăgan, Zita Moldovan.

Expozitie cu iz de street art by Serebe - sâmbătă, 8 aprilie, 18:00, Piscina Urbană

Pe final de săptămână, ceva light: o expoziție de artă urbană, cu cele mai noi creații ale lui Serebe, la care va fi invitat și Robert OBERT, cu o sesiune de live drawing. Intrare liberă.

Photo main: Serebe

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK