Media&digital / Jurnalism

Chestionar: Ce vrei de la presă?

De Scena 9

Publicat pe 4 octombrie 2016

Salut, cititorule. Cine ești? N-am uitat, dar parcă ne e mai greu să te găsim. E 2016 și ne stau la dispoziție algoritmuri și instrumente de colectare a datelor, analytics și cookies, cercetări cantitative și procente. Știm ce obiceiuri de consum ai, la ce ore intri pe net, ce branduri preferi - dar, din tot zgomotul ăsta, abia mai pricepem ce te interesează cu-adevărat. Care-s subiectele și temele care contează pentru tine? Ce și pe cine citești? Cine-ți atrage atenția prin poveștile pe care le spune? De ce? Te vedem înotând prin șuvoaie de informație care se revarsă peste tine și sperăm c-o să poposești un pic și pe malul nostru.

Cu toată bogăția de date pe care le avem la dispoziție, cu tot muntele de text pe care ți-l servim zilnic, în feed - numai să dai click pe el -, între noi, ăștia cu scrisul și tine, cel care citește, s-a instalat un ecran. Te vedem mai neclar prin el. Te înțelegem mai greu. Așa că spune-ne tu. Ce citești? Ce vrei să citești? Pe cine? De ce?

Ai mai jos un chestionar scurt (îți ia 10 minute să-l completezi), alcătuit de prietenii de la Fundația Friends for Friends. E un instrument menit să ne-ajute să te auzim mai clar, să te vedem mai bine. Dă scroll până la capăt și spune-ne tot ce crezi că trebuie să știm despre obiceiurile tale de cititor de presă. Pentru timp și efort, mulțumim.

(Pentru comparație, dacă ești curios, poți să afli de-aici cum văd jurnaliștii cititorul ideal.)

***

Anul acesta, Fundația Friends for Friends acordă pentru a 6-a oară premiile Superscrieri, care răsplătesc onestitatea, originalitatea și curajul jurnaliștilor care (încă) spun poveștile care contează. Categoriile de premii ale ediției din 2016 sunt Reportaj, Portret, Opinie - New Media & Blogging, Investigaţie şi TV & video jurnalism.

Imaginea principală via Petr Kratchovil

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK