Arte / Conceptual

FOTO Nimic nu a fost atins

De Scena9

Publicat pe 9 octombrie 2020

Fotografiile lui Mihai Șovăială privesc către oraș și periferie, unde găsește obiecte care amintesc de relația spațiilor cu trecutul și ne ajută să ne imaginăm un posibil viitor. Mihai s-a născut în 1993 în Brașov, iar momentan trăiește și lucrează în Zürich. 

Proiectul lui, Nothing was touched, just recorded, documentează locurile în care au fost găsite artefacte romane în districtul Wilten din orașul austriac Innsbruck. Acolo, Mihai a fotografiat spațiile în ansamblu, dar și detalii ale urmelor pe care prezentul le-a lăsat in situ - o mănușă, o curea, un șlap -, obiecte care preiau locul artefactelor antice.

Seria lui foto va fi prezentată la București între 9 și 16 octombrie, în cadrul programului Young Artists Connections, inițiat de platforma de arte vizuale Switch Lab, în parteneriat cu MNAC. Programul promovează tinerii artiști vizuali și urmărește să ajute la construirea unor legături între artiști, curatori, directori de muzee și galerii. 

Mai jos, un preview al expoziției care se deschide astă-seară la Switch Lab în București. 

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK