Arte / Fotografie
FOTO Nimic nu a fost atins
Scena 9
În noua expoziție de la Switch Lab, fotograful Mihai Șovăială pune față în față situri arheologice și relicve contemporane.
În noua expoziție de la Switch Lab, fotograful Mihai Șovăială pune față în față situri arheologice și relicve contemporane.
Până pe 3 mai, puteți vedea la Galeria Anca Poterașu expoziția Adelinei Ivan, care te poartă prin munca de artist și designer vestimentar.
Mergeți la Galeria Anca Poterașu, să vedeți expoziția lui Belu-Simion Făinaru, unul dintre acei intelectuali de naționalitate română preocupați de lucruri despre care nimeni nu vrea să vorbească.
Din munca artistului Ion Bitzan, a cărui retrospetivă o puteți vedea la MNAC, cea mai interesantă pentru mine e munca lui pentru propagandă, și pentru că în ea pot vedea o parte din trecutul țării mele.
Am fost la expoziția „The Twists And Turns Of The Speculative Still Life: What Would Charles Sterling Say?”, a colectivului Apparatus 22, deschisă la Galeria Suprainfinit până pe 20 decembrie.
Ne întoarcem în timp, să vedem cum au arătat câteva expoziții de artă istorice din România. Începem în februarie 1991.
Am fost la o expoziție care că stă pe granița dintre ceva interesant și ceva care poate că nu este, într-un mod care e greu de rezolvat.
Un artist croat încearcă să afle ce mai înseamnă faptul de a fi împreună, într-o lume unde cuvintele sunt confiscate de retorica politică și comercială.
Legenda construită în jurul lui Dumitru Dan, omul despre care se spune că a făcut înconjurul lumii în opinci, vorbește despre nevoia noastră de eroi. De dragul poveștii, închidem ochii la fapte.
Regizoarea Ioana Trifu a pus cap la cap un fragment din istoria propriei familii ca să înțeleagă mai bine fenomenul migrației de la începutul secolului trecut.
În 1890, a făcut călătoria vieții lui, de la Moscova până pe insula Sahalin, acolo unde a stat câteva luni. Citește câteva fragmente din corespondența lui și din „Insula Sahalin”, una dintre cele mai fascinante cărți semnate de Cehov.
Am citit notele de călătorie ale lui Jean Bart ca să aflu cum se vedea America prin ochii unui român la începutul secolului 20.
O explorare a jurnalelor scrise de exploratori români care și-au luat lumea în cap și-au ajuns în Europa, Asia, Africa și Antarctica.
Actorul Andrei Șerban citește din însemnările unor călători străini care au fost prin părțile astea de lume acum un secol sau două. Ce s-a schimbat și ce am păstrat de atunci?