Arte vizuale / Conceptual
The Real Line. Un proiect cu mai multe vieți
Nicoleta Moise
Trei artiste din România, într-o expoziție unde se întâlnesc linia, punctul și geometria euclidiană.
Trei artiste din România, într-o expoziție unde se întâlnesc linia, punctul și geometria euclidiană.
În noua expoziție de la Switch Lab, fotograful Mihai Șovăială pune față în față situri arheologice și relicve contemporane.
Până pe 3 mai, puteți vedea la Galeria Anca Poterașu expoziția Adelinei Ivan, care te poartă prin munca de artist și designer vestimentar.
Mergeți la Galeria Anca Poterașu, să vedeți expoziția lui Belu-Simion Făinaru, unul dintre acei intelectuali de naționalitate română preocupați de lucruri despre care nimeni nu vrea să vorbească.
Din munca artistului Ion Bitzan, a cărui retrospetivă o puteți vedea la MNAC, cea mai interesantă pentru mine e munca lui pentru propagandă, și pentru că în ea pot vedea o parte din trecutul țării mele.
Am fost la expoziția „The Twists And Turns Of The Speculative Still Life: What Would Charles Sterling Say?”, a colectivului Apparatus 22, deschisă la Galeria Suprainfinit până pe 20 decembrie.
Ne întoarcem în timp, să vedem cum au arătat câteva expoziții de artă istorice din România. Începem în februarie 1991.
Am fost la o expoziție care că stă pe granița dintre ceva interesant și ceva care poate că nu este, într-un mod care e greu de rezolvat.
Un artist croat încearcă să afle ce mai înseamnă faptul de a fi împreună, într-o lume unde cuvintele sunt confiscate de retorica politică și comercială.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.