Arte vizuale / Conceptual
The Real Line. Un proiect cu mai multe vieți
Nicoleta Moise
Trei artiste din România, într-o expoziție unde se întâlnesc linia, punctul și geometria euclidiană.
Trei artiste din România, într-o expoziție unde se întâlnesc linia, punctul și geometria euclidiană.
În noua expoziție de la Switch Lab, fotograful Mihai Șovăială pune față în față situri arheologice și relicve contemporane.
Până pe 3 mai, puteți vedea la Galeria Anca Poterașu expoziția Adelinei Ivan, care te poartă prin munca de artist și designer vestimentar.
Mergeți la Galeria Anca Poterașu, să vedeți expoziția lui Belu-Simion Făinaru, unul dintre acei intelectuali de naționalitate română preocupați de lucruri despre care nimeni nu vrea să vorbească.
Din munca artistului Ion Bitzan, a cărui retrospetivă o puteți vedea la MNAC, cea mai interesantă pentru mine e munca lui pentru propagandă, și pentru că în ea pot vedea o parte din trecutul țării mele.
Am fost la expoziția „The Twists And Turns Of The Speculative Still Life: What Would Charles Sterling Say?”, a colectivului Apparatus 22, deschisă la Galeria Suprainfinit până pe 20 decembrie.
Ne întoarcem în timp, să vedem cum au arătat câteva expoziții de artă istorice din România. Începem în februarie 1991.
Am fost la o expoziție care că stă pe granița dintre ceva interesant și ceva care poate că nu este, într-un mod care e greu de rezolvat.
Un artist croat încearcă să afle ce mai înseamnă faptul de a fi împreună, într-o lume unde cuvintele sunt confiscate de retorica politică și comercială.
Câtă emoție și câtă rațiune încap în lumile non-umane? La ce e bună agresivitatea și ce forme capătă ea în societățile noastre?
Un porc își găsește tradiționalul sfârșit în al șaptelea text al seriei „Scriitori și animale”, scris de Mihai Duțescu.
Dacă animalele sunt ca pietrele, atunci le putem arunca într-un morman pe care putem călca. Dacă totuși nu sunt, atunci ne aflăm în fața unei dileme morale serioase.
Medicul veterinar care a fondat Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice din apropierea Bucureștiului vorbește despre munca lor și despre cum nu mereu e recomandat să ne credem salvatorii animalelor.
Timp de aproape un an am lucrat la o serie video-documentară despre relațiile noastre cu animalele. M-a interesat să aflu cât loc ocupă animalele în viața noastră, ce roluri le-am alocat, care e impactul civilizației sapiens asupra lor și cum putem reclădi legăturile bazate pe respect dintre noi și restul animalelor non-umane.