Arte vizuale / Fotografie
Oameni oarecari
Scena 9
O viață de om care a documentat în imagini viața din jurul lui: 35 de ore de film de 16 mm, 21.000 de metri de peliculă, 2 milioane de negative foto.
O viață de om care a documentat în imagini viața din jurul lui: 35 de ore de film de 16 mm, 21.000 de metri de peliculă, 2 milioane de negative foto.
În noua expoziție de la Switch Lab, fotograful Mihai Șovăială pune față în față situri arheologice și relicve contemporane.
Ce distanță poate fi între plan și realitate și ce forme poate lua ea? O expoziție de fotografie ne dă tema asta de gândire prin șase povești documentare.
O artistă din Iași a locuit alături de trei familii de români stabilite în diferite orașe ale Europei de Vest. Și-a transformat documentarea într-o serie de trei cărți.
Când nu scrie, Atilla Bartis, scriitor maghiar din Târgu Mureș, găsește povești vizuale de arătat.
Un proaspăt absolvent al Universității de Arte din Iași se întoarce la Combinatul de Utilaj Greu din oraș, care în copilărie îl impresiona cu vuietul lui. Azi, peste „Ultimul colos” s-au lăsat ruinea și liniștea.
Am stat de vorbă cu cercetătoarea și fotografa Enikö Nagy, care a străbătut Sudanul și a cunoscut zeci de triburi, pentru a le recupera filosofia și cultura.
Expoziția Arhiva fotografică și istoria în transformare scoate în fața publicului o primă selecție din colecția lui Mihai Oroveanu, istoric de artă, fotograf și fondator al Muzeului
Află, călătorule, că și pe-aici sunt tiribombe, doar că-s gratuite.
Acest proiect foto este o căutare a propriei identități. Încerc să îmi descopăr rădăcinile și să răspund la întrebarea „Ce ne face să numim acasă locul în care am crescut?”.
Cea mai nouă expoziție a Aurorei Kiraly explorează ceea ce are fotografia de oferit astăzi ca mod de a privi lumea.
Eli Lotar a fost un super fotograf și, printre altele, fiul lui Tudor Arghezi. Am fost la retrospectiva lui de la Paris.
Dincolo de discuțiile despre diafragmă, ISO, timp de expunere şi zona 51, îți recomand să ieşi la stele.
Nu am ambiții clare în viață, sunt convinsă că ideea de succes e relativă și că formulele de fericire sunt înguste. De unde, totuși, nevoia compulsivă de mai mult și mai bine, care mă macină, dar și exaltă? Și care e prețul ei?
Am aprins lumânări pentru hygge, am fost la atelierul de iubire personală și am testat 24 de rețete pentru fericire de pe net. CLICK AICI ca să afli dacă redactorii Scena9 au descoperit fericirea.
Cercetătoarea Elena Trifan a studiat piața dezvoltării personale, ce-și propune să ne transforme, să ne învinovățească, să ne facă fericiți, totul contra-cost.