Fotografie

 

Istorie / Fotografie

Cine salvează memoria celui mai important fotograf din Clujul interbelic

Dana Coțovanu

Arhiva de fotografie, fondată de un cuplu pasionat de istorie și patrimoniu, scoate la iveală viața și imaginile lui Sárdi Elemér, cel mai important fotograf din Clujul interbelic. Odată cu  arhiva fotografului de etnie maghiară, găsită într-un târg de antichități, descoperim și identitatea a sute de evrei și personalități importante din viața de atunci a orașului.

Foto / Fotografie

Mamă și fiică, în 6 dialoguri

Bogdan Dincă

Astăzi și mâine poate fi vizitată la Rezidența BRD Scena9 expoziția Mamă/Fiică, o colecție de portrete realizate de fotojurnalistul Bogdan Dincă, însoțite de fragmente audio din timpul discuțiilor dintre cele 14 cupluri de fiice și mame.

Foto / Arhivă

FOTO Tandrețe din arhive

Ioana Cîrlig

 După un an în care ne-am distanțat, iar îmbrățișările și atingerile au ajuns să ne pară periculoase, am căutat fotografii de arhivă care, cu blândețea și afecțiunea din viețile unor necunoscuți, pot fi balsam anti-tristețe. 

Arte / Arhivă

Proiectul Oroveanu

Vlad Odobescu

Expoziția Arhiva fotografică și istoria în transformare scoate în fața publicului o primă selecție din colecția lui Mihai Oroveanu, istoric de artă, fotograf și fondator al Muzeului

Arte vizuale / Fotografie

Scrisoare de acasă

Roxi Pop

Acest proiect foto este o căutare a propriei identități. Încerc să îmi descopăr rădăcinile și să răspund la întrebarea „Ce ne face să numim acasă locul în care am crescut?”.


Tema de gândire

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK