Remix / Ilustrație

Cu pisica la psihoterapie

De Andreea Chirică, Ilustrații de Andreea Chirică

Publicat pe 13 decembrie 2018

Ideea de a crea o bandă desenată despre o pisică în terapie mi-a venit acum vreo doi ani, când am devenit colegă de apartament cu Steluța. Cred că i-am și zis in treacat Luizei (Vasiliu), într-o seară, în timp ce îi povesteam despre Home Alone. Și am lăsat ideea asta să stea așa, foarte cuminte, undeva într-un colt al minții, până când i-a venit rândul (adică mi-a venit mie să mă apuc să scriu niște replici pe un carnet). E gândită în română și scrisă în engleză, pentru că mie îmi place romengleza și nu mi-e rușine cu asta :) E încă (puțin) în lucru, dar are deja o copertă și un titlu - Therapy Cat (mi-asum sensul dublu, pentru că pisica ce mi-e model și muză pentru carte - Steluța - contribuie foarte mult la liniștea și sănătatea mea mintală, deci e și o therapy cat pentru mine). 

Toate dialogurile pe care le-am scris și desenat sunt jumătate despre încercarea mea de a înțelege acest mic animal misterios, fricos și curajos în același timp, anxios și plin de tabieturi, grațios și caraghios, față de care uneori am sentimente de vinovăție (oare o privez de libertate în acest apartament mic, oare mă urăște și mă privește ca pe un extraterestru care a răpit-o și o supune la experimente?), iar alteori am niște accese de tandrețe aproape sufocantă și de duioșie, care mă iau și pe mine prin surprindere. Și mai sunt și despre mine și propriile mele anxietăți, emoții, gânduri, pe care le-am exprimat in forma asta de semi-fabulă. 

E un proiect personal și vreau să rămână foarte personal, de aceea o să-l continui în forma asta de self-publishing (vânzările primului volum vor finanța al doilea volum). Acum, la sfârșitul anului, apare „volumul 1” - zece povești (ședințe de terapie) în vreo 24 de pagini, urmând ca pe parcursul anului viitor să continui cu volumul 2, 3… și cine știe. 

Deja pe Instagram se pot citi cinci povești. Restul, pe hârtie.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK