Arte / Ilustrație
„Aici se vinde”. Un poem ilustrat
Andreea Chirică
Andreea Chirică ilustrează în albastru și negru un poem al Norei Iuga.
Andreea Chirică ilustrează în albastru și negru un poem al Norei Iuga.
Andreea Chirică ilustrează oboseala matinală și anxietățile globale, suprinse în poemul Cristinei Ispas.
În al patrulea episod din seria „Scriitori și animale”, Augustin Cupșa spune povestea dulce a unei broaște muzicale.
Ce ne pot spune bananele și portocalele despre (post)socialism? Și, de fapt, care-i legătura dintre viața cotidiană și politică?
Încheiem luna martie cu un poem ilustrat despre maternitate.
Continuăm seria de poeme scrise de femei cu unul al autoarei Doina Ioanid, ilustrat cu mult galben de Andreea Chirică.
În luna martie, cinstim femeile (și) prin poezie. Pentru săptămâna asta, Andreea Chirică a ilustrat un poem de Nora Iuga.
De 8 Martie, un poem de Elena Vlădăreanu, ilustrat de Andreea Chirică. Prilej numai bun să vă gândiți la femeile din jurul vostru și muncile lor invizibile.
O întâlnire în imagini și emoții între Andreea Chirică și Virgil Botnaru
În plină instalare a melancoliei de toamnă, Andree Chirică pune în imagini un poem clasic de Ștefan Augustin Doinaș.
Un jam session între scriitorul Matei Vișniec și ilustratoarea Andreea Chirică.
În ultima lună de vară, mai tragem un pic cu gândul de soare și căldură și plonjăm în poemele ilustrate ale Andreei Chirică.
Într-una dintre cele mai călduroase zile ale verii pandemice, am luat orașul la pas, să vedem unde și ce citesc bucureștenii.
Așa a arătat anul 2019 pe Scena9, în interviuri, anchete, eseuri, muzică și poezie, desenat pentru un altfel de calendar de Advent.
Andreea Chirică s-a întors în lumea poetului postmodern Leonid Dimov și i-a ilustrat gândurile.
La Sighetu Marmației, pe lângă Memorialul Victimelor Comunismului, mai e o istorie mai puțin cunoscută. Andreea Chirică a mers acolo să vorbească și să deseneze cu puștii despre asta.
Un poem de Nina Cassian a intrat pe mâinile ilustratoarei Andreea Chirică.
De 8 martie, ilustratoarea Andreea Chirică și-a ales opt femei strașnice din literatura română, de la personejele Hortensiei Papadat-Bengescu până la cele ale Laviniei Braniște.
O ilustratoare își duce pisica (Steluța) la terapie, la pachet cu propriile ei anxietăți, emoții și gânduri.
E timpul să domesticim eșecul și să-l plasăm acolo unde îi e locul: în esența a ceea ce suntem.
Un poem de Edward Hirsch despre munca noastră cea de toate zilele, pentru când ai câteva momente libere să te gândești la cum, cât și de ce muncești.
Poezia ca bandă desenată: astăzi, un rămas-bun de la vară (și nu numai).
Ce se întâmplă când lași poezia pe mâna unui desenator de benzi desenate.
O incursiune în lumea Teach for Romania, ONG-ul care de opt ani pregătește profesori pentru comunitățile vulnerabile din România.
O călătorie înapoi spre curtea școlii în care ghizi sunt scriitorul și arhitectul Mihai Duțescu și fotografii Ioana Moldovan, Remus Țiplea, Hajdu Tamás, Andrei Becheru și Ciprian Hord.
În mijlocul pandemiei, 347 de școli și grădinițe cu „grupuri sanitare neconforme” și fără bani d erenovări. Am condus 1200 de kilometri, să vedem cum îi primesc pe copii cele mai sărace școli din sate și comune.
Cine pe cine abandonează de fapt atunci când vorbim despre abandonul școlar? O cercetare într-o comună din Bistrița-Năsăud.
Ce pierdem odată cu orele de educație artistică din școală, care devin opționale? La urma urmei, desenul, așa cum e numită în mod eronat educația plastică sau vizuală, e la fel de prezent precum aplicațiile matematice.
O elevă de 12 ani din București s-a tăiat pe mâini din cauza colegilor ei. Deși trebuiau să intervină, profesorii n-au știut ce să facă. Bullying-ul este, în continuare, un fenomen necunoscut pentru multe școli din România.