Carte / Ilustrație
Viața pe înțelesul tuturor
Andrew Tsyaston
Un fragment dintr-o carte de benzi desenate care îți arată cum se simte viața de fapt.
Un fragment dintr-o carte de benzi desenate care îți arată cum se simte viața de fapt.
Andreea Chirică ilustrează în albastru și negru un poem al Norei Iuga.
Georgiana Chițac documentează anul 2021 desenând femeile din București.
În ultima lună de vară, mai tragem un pic cu gândul de soare și căldură și plonjăm în poemele ilustrate ale Andreei Chirică.
Într-una dintre cele mai călduroase zile ale verii pandemice, am luat orașul la pas, să vedem unde și ce citesc bucureștenii.
Cristoph Niemann e un vrăjitor al ilustrației. De la acuarele și VR, la jeleuri și aluat de pâine, nimic nu scapă din trusa lui de unelte. Paula Rusu a stat de vorbă cu el, într-un interviu/galerie de artă.
Andreea Chirică s-a întors în lumea poetului postmodern Leonid Dimov și i-a ilustrat gândurile.
Am ales câteva fragmente din însemnările de călătorie ale artistei Cecilia Cuțescu-Storck prin Europa interbelică, adunate în volumul „Fresca unei vieți”.
În „Strong Women”, cea mai nouă serie de ilustrații și picturi murale a artistului român Saddo, ies la înaintare povești ale unor femei care sfidează clișee.
Cine sunt artistele care organizează Visual Playground?
Jurnal de bunătăți vizuale de la cel mai important festival de ilustrație și design din România (și nu numai ;).
Artista Alex Bodea e Fact Finder: observă realitatea și o desenează în „anchete sensibile”, o invită la joacă în galeria ei din Berlin și o dă mai departe în romane grafice.
Plus câteva mărturisiri fierbinți din partea fetelor din echipa care produce acest festival de ilustrație și design grafic!
Am vorbit cu ilustratoarea timișoreană despre de toate, de la proteste la Sfântul Duh, de la Balamuc la Norma Globulară.
Un poem de Nina Cassian a intrat pe mâinile ilustratoarei Andreea Chirică.
O ilustratoare își duce pisica (Steluța) la terapie, la pachet cu propriile ei anxietăți, emoții și gânduri.
Un poem de Edward Hirsch despre munca noastră cea de toate zilele, pentru când ai câteva momente libere să te gândești la cum, cât și de ce muncești.
Trei ilustratori, trei cărți nescrise despre România și o expoziție de coperte de cărți posibile.
Am fost în atelierul din Cluj al ilustratoarelor Maria și Ileana Surducan, unde desenează romane grafice și fac brioșe din ceramică.
Poezia ca bandă desenată: astăzi, un rămas-bun de la vară (și nu numai).
Ce se întâmplă când lași poezia pe mâna unui desenator de benzi desenate.
6 artiști vizuali au făcut câte un logo pentru capitală, pornind de la indicațiile concursului organizat de Primăria Generală.
Răspund 5 ilustratoare din expoziția „Fete de fete”. Cu imagini și cuvinte.
Cum se văd protestele care au scos sute de mii de oameni în stradă, în ilustrații & gif-uri semnate de 10 artiști.
O incursiune în lumea Teach for Romania, ONG-ul care de opt ani pregătește profesori pentru comunitățile vulnerabile din România.
O călătorie înapoi spre curtea școlii în care ghizi sunt scriitorul și arhitectul Mihai Duțescu și fotografii Ioana Moldovan, Remus Țiplea, Hajdu Tamás, Andrei Becheru și Ciprian Hord.
În mijlocul pandemiei, 347 de școli și grădinițe cu „grupuri sanitare neconforme” și fără bani d erenovări. Am condus 1200 de kilometri, să vedem cum îi primesc pe copii cele mai sărace școli din sate și comune.
Cine pe cine abandonează de fapt atunci când vorbim despre abandonul școlar? O cercetare într-o comună din Bistrița-Năsăud.
Ce pierdem odată cu orele de educație artistică din școală, care devin opționale? La urma urmei, desenul, așa cum e numită în mod eronat educația plastică sau vizuală, e la fel de prezent precum aplicațiile matematice.
O elevă de 12 ani din București s-a tăiat pe mâini din cauza colegilor ei. Deși trebuiau să intervină, profesorii n-au știut ce să facă. Bullying-ul este, în continuare, un fenomen necunoscut pentru multe școli din România.