Recomandări / Timp Liber

Ce facem săptămâna asta? 25 noiembrie-1 decembrie

De Scena9

Publicat pe 25 noiembrie 2019

În ultima săptămână a lunii noiembrie, ne încălzim și ne adăpostim de vremea rece cu expoziții, ateliere despre fenomenele sociale ale prezentului, mergem la teatru sau la concerte de jazz.

Marele B - un cabaret despre burnout, Cluj-Napoca, ZUG.zone, sâmbătă și duminică, 29 și 30 noiembrie, de la 20.00

Aripa muzicală a celor de la trupa de teatru independent din Cluj, SOUND REACTOR, a pregătit un spectacol de cabaret despre burnout, acest fenomen pentru care noi încă nu am găsit un cuvânt în limba română, dar care a devenit un simptom al lumii postmoderne.

Bullying - Cum îl recunoaștem și cum reacționăm?, Cluj-Napoca, Biblioteca Județeană Octavian Goga, marți, 26 noiembrie, de la 19.00

Bullying-ul este o formă de violență psihologică și emoțională, uneori însoțită de cea fizică, tot mai răspândită în școli. Săptămâna trecută a fost oficial interzis în instituțiile de învățământ din România. Dar în lipsa unor programe educaționale care să ne ajute să-l recunoaștem și să le protejăm pe victime, legea rămâne doar o victorie simbolică.  

Masterclass #8: Doc_Talk, București, POINT (Eremia Grigorescu 10), luni, 25 noiembrie, de la 19.00

Ce înseamnă, de fapt, să faci un documentar? Cum îți alegi subiectul, cum gândești regia, cum ai grijă de relația cu protagonistul/protagoniștii? Răspund Monica Lăzurean-Gorgan și Alexandru Solomon, doi dintre cei mai importanți autori de documentare de la noi, într-un masterclass gândit mai ales pentru studenți. Locuri sunt limitate, înscrierile se fac aici.

Shai Maestro Trio la Jazz Nouveau, București, Club Control, luni, 25 noiembrie, de la 20.00

Jazz interstelar cu trio-ul fostului pianist al lui Avishai Cohen, ce-ți poți dori mai mult într-o seară rece și umedă de noiembrie?

Expoziție Megan Dominescu / All Dogs Go To Heaven, București, Kube Musette, de luni, 25 noiembrie (vernisaj la ora 18), până duminică, 1 decembrie

Megan Dominescu ocupă pașnic spațiul expozițional de pe Calea Victoriei cu lucrări textile mari, „covoare-sculpturi”, pe subiecte personale, majoritatea făcute din haine reciclate. Tema principală a expoziției e una la ordinea zilei - dispariția. Ni se promit centrale abandonate și câini care zboară prin spațiu, și probabil multe altele despre iubire și pierdere.

București 2030: Cum (re)construim un oraș? - Future Summit Talk, București, Apollo111 Teatrul, joi, 28 noiembrie, de la ora 16 la ora 17:30

O discuție despre Bucureștiul viitorului nu trebuie să fie neapărat despre smart cities, porturi holografice și mașini zburătoare. De fapt, la felul în care arată și respiră orașul acum, nici n-ar avea de ce să se poarte în termenii ăștia. Din fericire, la cum arată line-up-ul de vorbitori (de la Oana Gheorghiu, co-fondatoare Dăruiește viața, la Ștefan Ghenciulescu, redactor șef al revistei Zeppelin), discuția se anunță relevantă și ofertantă.


Spectacolul Lucrător universal, Centrul de Teatru Educațional Replika, București, luni 25 noiembrie, și marți, 26 noiembrie, de la ora 19

Cum arată viața oamenilor pe care uneori nici nu-i observăm, în magazinele și supermarketurile unde intrăm absenți? Ce presupune munca lor și cum se pot apăra de exploatare? Spectacolul de teatru documentar regizat de David Schwartz e un must see în orice moment, dar mai ales acum, când începe frenezia cumpărăturilor de sărbători, care pentru mulți semeni înseamnă un maraton al epuizării.

Intersecțiile de miercuri cu Cristina Voinea. Sinceritatea în lumea digitală, Rezidența BRD Scena9, București, miercuri, 27 noiembrie, de la ora 19

Ce înseamnă sinceritatea într-o lume unde poți scrie orice, la adăpostul anonimității, și unde multe informații prezentate drept adevăruri sunt, de fapt, puternice orchestrații ideologice și politice? Cristina Voinea, de la Centrul de Cercetare în Etică Aplicată, ne provoacă la o discuție despre cum mai înțelegem sinceritatea în viața noastră de zi cu zi în lumea modelată de algoritmi. Până atunci, o puteți citi aici.

foto cover: fragment din spectacolul Marele B - un cabaret despre burnout, ZUG.zone

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK