Recomandări / Timp Liber

Ce facem săptămâna asta? 17-24 februarie

De Scena 9

Publicat pe 17 februarie 2020

Expoziții, întâlniri cu artiști, filosofi & scriitori și proiecții cu filme scandinave sunt doar câteva din evenimentele acestei săptămâni primăvăratice. 

Dunărea – de-a lungul timpului | Duna – az idők folyamán, Institutul Maghiar din București, luni, 17 februarie, de la ora 19 la ora 21

Cât de des ne gândim la ce înseamnă fluviul care ne traversează continentul? Expoziția itinerantă despre Dunăre oferă un astfel de prilej de reflecție, mediat prin imagini de arhivă cu apa. Curatorul Virágvölgyi István scrie despre informația că debitul Dunării la Budapesta e de 2350 m³/s nu l-a interesat niciodată, până n-a ajuns să o traverseze înot și s-a trezit în mijlocul forței ei: „Cu asemenea forță de neînfrânt ne biruie Dunărea timpul vremelnic, împotriva căruia avem un singur antidot: să ne ținem memoria vie salvând clipele din vârtej cu ajutorul fotografiilor noastre comune.”

Migration of Memory / Memory of Migration, București, Salonul de proiecte, miercuri, 19 februarie, de la ora 19 la ora 21.00

Miercuri are loc o nouă întâlnire cu o artistă a cărei lucrare face parte din expoziția Displacement and Togetherness, organizată de Salonul de proiecte în cadrul festivalului Europalia, la Bruxelles. Lucrarea monumentală a Iuliei Toma a fost realizată în urma unor interviuri cu imigranți din Siria, Afganistan și Iran, ajunși în România și prinși între traume, nostalgii și dislocare, într-o țară care pare din ce în ce mai ostilă cu cei străini.

Despre jurnalul lui Mihai Solcan la Intersecțiile de miercuri, București, Rezidența BRD Scena9, miercuri, 19 februarie, de la 19.30

Două dintre cele mai ascuțite creioane din penarul culturii române, filosoful Constantin Vică și scriitorul Bogdan-Alexandru Stănescu, se întâlnesc miercuri să vorbească despre o apariție editorială teribil de specială, jurnalul profesorului și filosofului Mihail Radu Solcan, Vremuri noi, vremuri vechi. Jurnal 2007-2013 (Editura ART, 2019). Genul de întâlnire cu adevărat prețioasă într-un peisaj pliiin de dezbateri, lansări și discuții. 

Întâlnire cu Manfred Spitzer despre volumul „Demența digitală”, București, Librăria Humanitas de la Cișmigiu, sâmbătă, 22 februarie, de la ora 18.00

Discuția asta de sâmbătă cu psihiatrul german Manfred Spitzer (și cu cartea lui, proaspăt apărută la Editura Humanitas), e esențială oricui petrece (prea) mult timp lipit de ecran și vrea să înțeleagă ce ni se întâmplă de când mare parte din viețile noastre s-au mutat în digital. Mergeți cu încredere, să vă luați notițe și să puneți întrebări.
 

Nordic Film Festival (Festivalului Filmului Nordic), Ediția a II-a, București, Cinema Elvire Popesco, 19-23 februarie  

De miercuri până sâmbătă, la Cinema Elvire Popesco rulează 18 filme din Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Islanda. În program sunt de toate: documentare, drame, comedii și filme pentru copii. Și evident, fiorduri. 

Lansare albumului „Istorii din 1989 în benzi desenate”, București, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, miercuri, 19 februarie, de la ora 18.00  

Muzeul Județean de Istorie din Brașov a făcut posibilă cartea asta pe care ar trebui să o găzduiască cât mai multe biblioteci, fie ele publice sau din casele noastre. Fiindcă, pe de o parte, e o istorie a unui an care a schimbat radical lumea în care trăim, alcătuită din istorii personale, iar pe de alta, o hartă excelentă a benzii desenate din România, în acest moment: în cuprins sunt 39 de autori de diferite vârste, care și-au pus poveștile în imagini. 


Foto main: Facebook Institutul Maghiar din București.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK