Recomandări / Timp Liber

Ce facem săptămâna asta? 29 noiembrie-5 decembrie

De Scena9

Publicat pe 29 noiembrie 2021

Dacă nu ți-ai făcut planuri pentru începutul lui decembrie, îți dăm noi câteva ponturi pentru serile care vin. 

Avanpremieră Annette | Portret Leos Carax - Cinemateca TIFF, Cinema Victoria, Cluj, joi, 2 decembrie, de la 19.30

Câteva seri speciale de cinematecă dedicate lui Leos Carax, unul dintre cei mai importanți regizori contemporani: joi poți să vezi în avanpremieră Annette (cu Marion Cotillard & Adam Driver), film despre care a scris și criticul Victor Morozov aici, iar duminică, 5 decembrie, ai șansa de a (re)vedea Holy Motors, celebrul film al  lui Carax din 2012. Cinemateca TIFF a fost gândită ca o continuare a Festivalului Internațional de Film Transilvania pe parcursul anului. Găsești informații despre bilete aici. (Ionuț)

Movements and moments - cu Andreea Novac, București, Linotip - Centru Independent Coregrafic, de luni, 29 noiembrie, până joi, 2 decembrie

Nu dansez aproape niciodată și, dintre toate formele de artă contemporană, dansul e cea pe care o înțeleg cel mai greu - e cel mai departe de experiențele mele trăite. Cu toate astea, am auzit de la atâția „nepricepuți”, ca și mine, că Andreea Novac e o coregrafă, dansatoare și profă extraordinară, încât la cursul ei mai că m-aș duce. M-a convins și ce i-a spus ilustratoarei Simina Popescu despre dans, în interviul ăsta: „Nu este niciodată doar despre corp, e și despre minte și emoții. Dansul adresează omul ca întreg.” Biletele se achiziționează de aici. (Ioana)

Ilustrație de Andreea Novac și Simina Popescu

Alternative la capitalism: comunitățile anarhiste din România, online, joi, 2 decembrie, de la ora 18 

La o zi după 1 decembrie, când se vorbește atât de mult despre țară, e un moment numai bun pentru o discuție despre colectivele cu practici anarhiste din România care și-au propus să creeze noi alternative la capitalism în ultimii 30 de ani. Macaz din București (cui nu-i e dor?), A-casă din Cluj, Centrul Social Iedera din Timișoara sunt poate cele mai cunoscute, însă acum ai ocazia să afli și de altele și să asculți de la membrii lor cum s-au creat și ce forme de critică a capitalismului au adoptat fiecare. Detalii despre link-ul de Zoom și parolă aici. (Delia)

PIONIERE ALE CINEMATOGRAFIEI, București, Cinema Elvire Popesco, duminică, 5 decembrie, de la orele 13:30

Câte filme mute regizate sau scrise de femei ai văzut? În următoarele trei duminici, Cinema Elvire Popesco ți-a pregătit o selecție de filme de la începuturile cinematografiei care sfidează prejudecata conform căreia femeile n-au avut statut de creatoare în acest domeniu. Alice Guy, Germaine Dulac, Musidora și Marie-Louise Iribe, protagonistele evenimentului, au făcut filme în perioada 1898-1930. Un bilet la unul dintre filmele lor costă 15 lei și ți-l poți lua din timp de aici. (Venera)

Imagine main: Holy Motors.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK