Arte vizuale / Ilustrație

Jurnal de joacă la Visual Playground

De Sorina Vazelina, Ilustrații de Sorina Vazelina

Publicat pe 10 aprilie 2019

Conferințele Visual Playground mă trezesc mereu la realitate. Îmi revin abia la câteva săptămâni după, când am impresia că am priceput câte ceva din toate poveștile, sfaturile, referințele, experiențele și exercițiile care dau buzna peste tine. Între ediții, încerc să-ndes ce-apuc în proiectele pe care lucrez din lucrurile culese la Visual Playground. E o distanță mare între felul în care e tratată ilustrația în țări ca Marea Britanie sau Spania și modul în care domeniul ăsta a supraviețuit și s-a adaptat condițiilor economice de la noi. Dar realitatea se întinde dincolo de granițele înguste ale experimentelor noastre cotidiene, autohtone.

Întâlnirile Visual Playground te reconectează la circuitul internațional și cumva, preț de câteva ore, ai impresia că n-ai visat la cai verzi pe pereți toți anii ăștia și realizezi că ciudații care ilustrează de capul lor reușesc să trăiască decent afară și prinzi curaj. Cel mai mult, mi se pare că Visual Playground ajută la modelarea skill-urilor unor generații de ilustratori și designeri. Deschizând dialogul internațional, Visual Playground expune scena locală, în dezvoltare, la posibilitățile actuale. Studenți și profesioniști, dintre participanții la VP2019, au avut parte de portfolio reviews din partea lui Jon Cockley, care se ocupă de una dintre cele mai prestigioase agenții de ilustratori internaționale. Despre asta și alte bunătăți vizuale de la VP, am desenat după cum urmează:

10 aprilie 2019, Publicat în Arte / Arte vizuale /

Text de

  • Sorina VazelinaSorina Vazelina

    Ilustrator. E una jumătate designer grafic, un sfert ilustratoare și o pătrime autoare de benzi desenate.

Ilustrații de

  • Sorina VazelinaSorina Vazelina

    Ilustrator. E una jumătate designer grafic, un sfert ilustratoare și o pătrime autoare de benzi desenate.


Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK