Arte / Ilustrație

„Aici se vinde”. Un poem ilustrat

De Andreea Chirică

Publicat pe 21 decembrie 2022

Aici se vinde poemul scris de Nora Iuga și publicat în volumul Spitalul Manechinelor (Casa de Pariuri Literare, 2010) primește o nouă viața prin ilustrațiile Andreei Chirică. Nu este prima dată când artista ilustrează un poem de Nora Iuga, anul trecut a făcut o serie de desene pornind de la Vai cum trișez 

Nora Iuga este una dintre cele mai importante scriitoare din România, cunoscută pentru volume de poezie precum ascultă cum plîng parantezele  sau Cainele ud e o salcie și de proză precum Harald și luna verde sau HipodromS-a născut pe 4 ianuarie 1931, și pe lângă poetă și prozatoare, este și traducătoare. A tradus peste 30 de titluri din Nietzsche, Strindberg, Celan, Jünger, Günter Grass, Elfriede Jelinek, Herta Müller etc., dar și cărți pentru copii.

În anul 2007 primește Premiul „Friedrich-Gundolf”, oferit de Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung, Darmstadt, iar în anul 2015 este decorată cu ordinul „Crucea de merit” în grad de cavaler la recomandarea președintelui german. În anul 2017, primește de la președintele României, Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor. 

Dacă vrei să mai astfel de poeme ilustrate, Andreeea a mai lucrat și cu poeme de Nina Cassian, Leonid Dimov sau Cristina Ispas. De curând a publicat o nouă carte cu ilustrațiile ei.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK