Remix / Poezie

„Astăzi ne despărțim”. Un poem ilustrat

De Andreea Chirică

Publicat pe 11 septembrie 2020

Seria experimentelor în care încercăm să aducem împreună literatura și artele vizuale continuă cu un jam session între poezia lui Ștefan Augustin Doinaș și ilustrația Andreei Chirică. 

În biblioteca vizuală de pe Scena9, au apărut până acum poeme de Livia ȘtefanAlexandru MușinaNina Cassian (& Nina Cassian bis), Leonid DimovSimone Weil și Matei Vișniec

Săptămâna asta, în plină instalare a melancoliei de toamnă, Andreea pune în imagini Astăzi ne despărțim, un poem publicat inițial în 1942, când poetul avea 20 de ani. De atunci, a devenit un hit al inimilor frânte din toate epocile. Ștefan Augustin Doinaș e numele sub care Ștefan Popa a publicat aproape 20 de volume de versuri și multe alte volume de eseuri, piese de teatru și, aproape de sfârșitul vieții, proză. Dacă în timpul comunismului a fost persecutat politic, imediat după Revoluție a fost senator din partea Alianței Civice. Între cele câteva decenii care despart primul și ultimul său volum de versuri, stilul și filosofia poeziei lui Doinaș explorează teritorii foarte diferite, de la forme clasice cu rădăcini n mitologie, până la explozii romantice și reflecții de filosofia poeziei.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK