Video / Și animalele?

VIDEO Doamna Ichim luptă

De Mihail Gavril Dragolea

Publicat pe 29 noiembrie 2023

„Și animalele?” e o serie de filme documentare de scurt metraj în care Mihai Gavril Dragolea explorează relații diferite dintre oameni și animale, fie ele sălbatice, domestice sau resălbăticite. În primele episoade, am avut o întâlnire  cu un sătean din Bărăgan, care se chinuie să-și hrănească vaca de care depind și el și familia sa, și am aruncat o privire atentă spre munca fabuloasă a unor medici care salvează viețile animalelor sălbatice din jurul nostru. 



Documentarul de azi o urmărește pe Valentina Ichim, o femeie din București care, după job, își dedică timpul sterilizării și hrănirii câinilor fără stăpân de prin periferia sudică a Bucureștiului. Lupta doamnei Ichim nu e doar una pentru animale, e și un mod de a-i ajuta pe oameni care nu-și pot permite multe, dar care au adunat câini abandonați pe lângă ei. Paznicii de balastiere abandonate, văcarii, oierii sau oamenii care s-au izolat de societate sunt printre cei care împart frățește câmpia din sudul metropolei cu tot felul de ființe non-umane. 

29 noiembrie 2023, Publicat în Video /

Text de

  • Mihail Gavril DragoleaMihail Gavril Dragolea

    Atunci când întâlnesc un om sau ajung într-un loc care mă prinde, când văd sau aud o poveste care mă face să-mi doresc să fiu în ea, mă arunc și fac un film. De 10 ani fac asta, cu speranța că poveștile pe care le filmez să îi inspire și pe alții. Lucrând la toate proiectele astea, cunoscând diferite realități și lumi care m-au inspirat, am decis să îmi plantez o pădure și să mă angajez la un adăpost de câini ca îngrijitor.


Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK