Recomandări / Timp Liber

Ce facem săptămâna asta? 4-10 octombrie

De Scena9

Publicat pe 4 octombrie 2021

Se anunță o nouă săptămână de toamnă cu multe evenimente culturale mișto în afara casei, pe care le onorăm cu precauție și respect față de regulile impuse de pandemie.

Ziua Filmului Spaniol, Institutul Cervantes, București, miercuri, 6 octombrie, de la ora 19

La fix 70 de ani de la încheierea filmărilor pentru lungmetrajul „Esa pareja feliz” / „Acest cuplu fericit”, realizat de prima promoție a Școlii de Cinematografie (IIECC) spaniole, Institutul Cervantes, în colaborare cu Agenția Spaniolă pentru Dezvoltarea Cooperării Internaționale (AECID), aduce în fața publicului românesc un film regizat de Fernando Fernán-Gómez. Pelicula „El viaje a ninguna parte” / „Călătorie spre nicăieri” (1986), o ecranizare a celebrului roman omonim al lui Fernán-Gómez, reflectă schimbările pe care le aduce cu sine apariția cinematografului în viața oamenilor și cum dispare, astfel, lumea actorilor ambulanți. (Vlad)

Deschiderea Stagiunii Simfonice 2021 - 2022, Ateneul Român, București, joi, 7 octombrie, de la orele 19:00

Toamna asta, muzica clasică revine în sălile de spectacol, cu prezență limitată. Dacă ți-e dor de un concert simfonic sau un recital de orgă live dar ești, în același timp, grijuliu cu restricțiile din pandemie, aruncă un ochi pe calendarul evenimentelor muzicale pregătite de Orchestra Simfonică și Corul Filarmonicii „George Enescu”. (Venera)

Corpuri și povești (in)vizibile, tururi ghidate prin istoria dansului, Centrul Național al Dansului București, începând cu vineri, 8 octombrie, de la orele 18:00 

Pe parcursul lunii octombrie, zece artiști și reprezentanți ai dansului contemporan din România și-au propus să organizeze tururi ghidate performative despre istoria dansului, în care spectatorii sunt invitați să se implice activ. „Memoria creatorilor, energiile și istoriile care au contribuit la construcția culturii coregrafice de astăzi, vor fi reactivate performativ prin texte, imagini, story-telling și enactments. Corpul viu devine astfel o arhivă mobilă care te va conecta cu spații/locuri, istorii/evenimente și oameni din București, care au marcat istoria dansului românesc. Fiecare tur durează între 2 și 3 ore și presupune vizitarea a trei astfel de locuri”, spun organizatorii. (Venera)

The Rider - Proiecție F-SIDES Cineclub 2.9, București, Cinemateca Eforie, marți, 5 octombrie, de la 19:30

Săptămâna asta, la cineclubul feminist F-Sides, vine cel de-al doilea lungmetraj al regizoarei laureate cu Oscar Chloé Zhao (Nomadland), despre un călăreț de rodeo pe care o accidentare la cap îl forțează să-și regândească perspectivele. Și cariera și supraviețuirea financiară și, peste toate astea, identitatea masculină. Zhao l-a distribuit în rolul principal pe Brady Jandreau, care este, de altfel, personajul real de la care pleacă povestea din film. Despre masculinitate și criza pe care o traversează, despre eroism, succes și vulnerabilitate. vorbim înainte de film cu pilotul de motociclete Bogdan Vrăjitoru. Dacă vrei să vii la film, biletele le găsești aici. (Ioana)

foto cover: pexels.com

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK