Arte vizuale / Război în Ucraina

Războiul, ilustrat de 6 artiști

De Scena9

Publicat pe 4 martie 2022

De aproape 9 zile, mințile ne sunt ocupate de imaginile și veștile legate de războiul din Ucraina: ce orașe au căzut și ce orașe rezistă, pe unde mai e convoiul acela care coboară spre Kiev, ce se întâmplă cu refugiații, ce amenințări mai vin dinspre Moscova, ce sancțiuni mai anunță Washingtonul sau Bruxelles. Feed-ul meu de Twitter e plin de imagini cu oameni uciși sau înfricoșați, clădiri demolate și tancuri distruse sau confiscate, alături de cifre actualizate cu numărul morților. Am învățat geografia Ucrainei în detaliu, știu unde sunt Kherson și Mariupol și Sumy. 

Am vrut să vedem cum arată războiul ăsta de care suntem atât de aproape, prin filtrul unor artiști care ne plac, pentru că arta a știut mereu să facă realitatea asta brută mai suportabilă, fără să-i rotunjească în vreun fel contururile. (Vlad Odobescu)

 

 

 

 

Dragoș Boțcău:

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK