Recomandări / Timp Liber

Ce facem săptămâna asta? 14-20 februarie

De Scena 9

Publicat pe 14 februarie 2022

E o perioadă dintr-aia ciudată când nu e nici iarnă, nici primăvară încă; nu pare că mai e nici pandemie (cel puțin din declarațiile oficiale), nici normalitate. Ne-am gândit că în purgatoriul ăsta ți-ar prinde bine niște recomandări de evenimente care să te țină ocupat până se mai limpezesc vremurile. 

Film und Diskussion: Arbeiter verlassen die Fabrik // Harun Farocki, Goethe Institut, București, luni, 14 februarie, de la ora 19

Dacă aveți chef de un film în oraș de Ziua îndrăgostiților, mergeți la Goethe Institut, unde va fi proiectat filmul documentar „Arbeiter verlassen die Fabrik” („Workers leaving the Factory”), în regia lui Harun Farocki. Regizorul și documentaristul german aduce mereu, în filmele sale, un comentariu la povestea pe care o spune pe ecrane. S-ar putea să fi văzut documentarul său despre Revoluția română, „Videogramele unei Revoluții”, regizat împreună cu Andrei Ujică. Pentru proiecția documentarului de diseară, fă-ți o rezervare la: bucuresti@goethe.de. (Venera)

Black Hair - Nick Cave & PJ Harvey edition w/ Iulian Morar, Control Club, București, luni, 14 februarie, de la ora 17:30 la 22

N-am mai fost într-un club de doi ani - nu că înainte aș fi mers prea des; cu toate astea, ultimii doi ani au dat ghes dorinței ăsteia, care s-ar putea materializa în această zi de preamărire a iubirii și deservire a aparatului capitalist de marketing. Dincolo de ocazii și inimioare, cred că dacă vrei să te gândești la iubire în multe dintre iterațiile ei mai complicate și mai dark, muzica celor doi celebri bruneți, Nick Cave și Polly Jean Harvey, e perfectă pentru astfel de exerciții. E a șasea ediție a evenimentului ăstuia, la care selecția muzicală îi aparține lui Iulian Morar, ceea ce spune ceva despre calitățile și succesul lui. (Ioana)

Să film! „Crai nou”,  Cinemateca Eforie, București, vineri, 18 februarie, de la ora 19 

„Crai Nou”, debutul în lungmetraj al regizoarei Alina Grigore și marele câștigător al Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastián 2021 se poate vedea vineri la Cinemateca Eforie și va fi urmat de o discuție cu echipa. FIlmul (inspirat din viața regizoarei) spune povestea Irinei – interpretată de Ioana Chițu – care se luptă să fugă din satul și familia sa disfuncțională și să studieze în București.  (Delia)

Un weekend cu Brâncuși, Muzeul Național de Artă al României, București, 18-20 februarie

Cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși, Muzeul Național de Artă al României organizează o serie de evenimente pe această temă: un concert de muzică tradițională românească, lecturi, ghidaje gratuite și lansarea unui tur virtual în Galeria Națională. Biletele pot fi cumpărate online, începând de azi, 14 februarie. Mai multe detalii găsești aici. (Poți citi și un reportaj despre Hobița, satul în care s-a născut Brâncuși și „în care un sfert din populaţie are numele sculptorului, cu ş sau cu i la final”. (Ionuț)

Turul bisericilor salvate de inginerul Eugeniu Iordăchescu, stația de metru Izvor, București, duminică, 20 februarie, ora 10

În perioada comunistă, inginerul Eugeniu Iordăchescu a reușit să salveze mai multe lăcașe de cult amenințate de demolări printr-o inovație tehnologică: a pus clădirile pe roți și le-a mutat, în așa fel încât să nu deranjeze planurile lui Nicolae Ceaușescu. Ghidul de turism Andrei Berinde organizează un tur al mai multor biserici care au rezistat în acest fel: Schitul Maicilor, Antim, Mihai Vodă sau Sfântul Ștefan. Traseul are aproximativ 4 kilometri și va fi parcurs în aproximativ 3 ore. (Vlad)

Ilustrație main: Andy Sinboy

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK