Recomandări / Jurnalism
Aici
Alexandra Bădicioiu Matei, Andy Sinboy
Numărul 5 al revistei Scena9 pe hârtie poate fi precomandat acum. E despre granițe și cum trecem dincolo de ele.
Ilustrator. Corcitură europeană, o parte Hispania, o parte Brittania și-o parte România.
Numărul 5 al revistei Scena9 pe hârtie poate fi precomandat acum. E despre granițe și cum trecem dincolo de ele.
Spune-i unui elev care se vede singur într-o sală de concurs că e cel mai bun și că ceea ce face el contează.
România a coborât opt locuri în Indexul Global al Libertății Presei. Este cea mai abruptă cădere înregistrată în ultimii cinci ani de presa din țara noastră.
În plin val 4 al pandemiei COVID-19, trecem în revistă 7 neadevăruri intens circulate despre vaccin și explicăm de ce nu sunt altceva decât invenții menite să sporească frica de necunoscut.
Lucian* a primit prima condamnare cu executare din România pentru instigare la ură pe net, pentru câteva postări pe Facebook de când era licean. Cazul lui arată însă un eșec al instituțiilor în fața violenței online.
Nimic nu e prea mult atâta timp cât aduce putere și bani, asta a învățat repede Trump.
Ca să înțelegem cum am ajuns în punctul în care un cunoscut politolog postează o „glumă” rasistă, am trecut în revistă trei decenii de umor românesc rasist.
Vine, vine primăvara (de data asta, pe bune)! E Săptămâna Mare dinainte de Paștele ortodox, dar noi tot pe-afară stăm.
Ce-am aflat din cartea jurnalistului care l-a scos din minți pe Trump.
De data asta, tura de recomandări e mai scurtă. Ne trezim greu din vacanță și ne dezmorțim fiecare pe unde putem: la cinema, la muzeu și la teatru.
Am întrebat unsprezece scriitori, artiști, jurnaliști și activiști cum văd lumea lui 2016 și de ce se tem cel mai tare în 2017.
Am intrat în lanurile de jurnalism obscur în limba română şi-am ieşit cu o recoltă bogată de nelinişte, rugându-mă la Dumnezeu şi la Trump să mă apere de Satana. Adică de Soroş.
De treișpe ani trăiesc într-o liniște care s-a acutizat de cinci și în care zgomotele, atunci când apar, escaladează în mini-seriale de acțiune sau în recitaluri ale vieții și anxietății.
În noiembrie căutăm granița dintre sunet și zgomot, dintre liniște și izolare și explorăm cum se întâlnesc aici spațiul, corpul, percepția și memoria.
Te-ai așezat la birou și pur și simplu nu poți să scrii? Ai tips&tricks de la 7 scriitori ca să te apuci de treabă.
Am vrut să vedem câte feluri de Brâncuși există și-am dat peste Brâncuși-dac, Brâncuși-ortodox, Brâncuși-yoghin ș.a.
Am făcut un experiment. Am citit romane din Japonia, Kenya, Iran, Somalia, Sri Lanka și Brazilia ca să vedem dacă merită să călătorim mai departe de lungul nasului.
McTurismul poate dăuna grav vieții comunității locale. Am întrebat șase călători cu experiență ce comportamente dăunătoare au observat, în timpul drumurilor lor prin lume.
Procrastinez pentru că mi se pare că nu pot să încep nimic bun când nu sunt cea mai fericită fată din lume. Dar mâine sigur o să fiu, mâine toată lumea o să fie fericită și n-o să mai fie războaie și textele o să se scrie singure.
Ca să înțelegem cum stăm azi cu școala și sexul, putem la fel de bine să povestim cum era pe vremea noastră.
Povestea celui mai așteptat monument din România e un scurt roman polițist.
Dacă darurile pentru prieteni îți dau bătăi de cap, gândește-te cum ar fi să-i iei ceva unui șef de stat.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.