Remix / Poezie

„Return to Innocence”. Un poem ilustrat despre nopțile caniculare

, Ilustrații de Andreea Chirică

Publicat pe 17 septembrie 2020

Continuăm seria întâlnirilor dintre poezie și ilustrație cu versurile scriitorului din Republica Moldova, Virgil Botnaru, transpuse în imagini de Andreea Chirică.

În vara care tocmai s-a risipit din calendar, Andreea a ilustrat mai multe poeme, printre care unul despre despărțire, de Ștefan Augustin Doinaș, altul despre grijile lumii care încap într-o vară a pandemiei, de Livia Ștefan și multe altele cu care vă puteți clăti simțurile aici.

Poezia Return To Innocence a lui Virgil Botnaru poartă titlul volumului său de debut, publicat în 2014, la editura Casa de Pariuri Literare. Poetul în vârstă de 32 de ani a fost premiat de trei ori pentru cele două volume pe care le-a publicat până acum. Cartea Schimbare de altitudine a apărut în 2017, la aceeași editură.

În continuare, vă invităm să vă bucurați de poemul ilustrat cu gândul la serile caniculare în care problemele metafizice se sting în fața corpului prea încins, eliberat de haine.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK