Arhiva de sunet

Arhiva de sunet

Arhiva de Sunet este un proiect care explorează relația dintre muzică și societate în seriale documentare audio. Echipa formată din regizorul Mihai Lukács și jurnaliștii Paul Breazu & Ionuț Dulămiță vă invită să ascultați un sezon special, realizat în colaborare cu Scena 9. 

A.F.R.O.N.T. / Arhiva de sunet

Ascultă un podcast nou despre „eroul" combinator al tranziției româneşti şi oglindirea sa în hip-hop

Arhiva de sunet

Ca o veritabilă hârtie de turnesol, hip-hop-ul românesc a reacționat discursiv la contactul cu realitatea sociopolitică, balansând constant între ilustrarea realităţii și un irezistibil puseu ficțional. În oricare dintre situații, obsesia lui nouăzecistă, „marfa", alături de atașurile sale obligatorii - traficantul, combinatorul, bișnițarul și cumpărătorul ei -, dar și goana inepuizabilă după ea, rămân o temă predilectă.

Muzică / Arhiva de sunet

Ascultă un podcast nou despre locul & lupta femeilor din hip-hop-ul românesc

Arhiva de sunet

Femeile din hip-hop au fost adesea marginalizate și subreprezentate în acest gen muzical. Ele s-au confruntat cu sexism și misoginie atât din partea altor artiști hip-hop, cât și din partea industriei muzicale în ansamblu. Artistele din România au luptat activ și curajos cu aceste reprezentări nedrepte. Ascultă un podcast nou despre asta, creat de Arhiva de sunet.


Tema de gândire

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK