În afara bulei / Orașe Mici
Oneștiul după crimă
Ionuț Sociu, Laurie Mouret
Cum se transformă un oraș mic atunci când o dublă crimă îi dă viața peste cap?
Cum se transformă un oraș mic atunci când o dublă crimă îi dă viața peste cap?
Ce caută cuvântul toleranță pe steag bisericesc? s-a întrebat politicianul conservator în fața unei lucrări a artistului Bendek Levente?
Într-o comunitate alternativă din Munții Apuseni, vin să trăiască oameni obosiți de zgomotul vieții la oraș. La pachet cu liniștea meditației primesc o doză zdravănă de teorii ale conspirației.
Am străbătut țara pentru a fotografia din dronă „tăieri la ras” - defrișări brutale, care arată dimensiunile dezastrului petrecut în ultimii 30 de ani în pădurile României.
Un tânăr român a participat la cursurile de dezvoltare personală organizate de NXIVM, compania americană care s-a dovedit a fi o sectă.
Primăria celui mai sărac sector din București dă bani unei asociații fără niciun angajat din Pitești, condusă de un afacerist italian, să facă un film despre adolescenți.
În satul Zece Prăjini din județul Iași, de unde vine celebra Fanfare Ciocârlia, există o fanfară de copii. Cum arată universul lor?
Antomia unei conspirații: când nu ai încredere în narațiunea oficială, dar nu-ți lipsește credința, aceasta ajunge adesea să fie plasată în diverse locuri dubioase.
Un muzicant din Beica de Jos, județul Mureș, a făcut o școală de muzică în curtea casei lui.
După ciocnirile dintre poliție și câțiva locuitori din cartierul Rahova din București, forțele de ordine sunt acuzate că au abuzat mai multe persoane din zonă, printre care o mamă și unul dintre copiii ei.
Voluntarii de la o biserică din Rahova împart lumina Învierii în cartier.
„Nu aveți idee câți bătrâni singuri sunt”, povestește Lucian. „Bătrâni singuri care îmi plâng la telefon. E cumplit.”
Cum arată țara în vremea pandemiei? Doi reporteri au pornit au pornit din Sighetu Marmației, de la granița cu Ucraina.
Acum doi ani, din diaspora venea speranța. Acum, vine pandemia de coronavirus. Cum s-a produs schimbarea?
Un grup de jurnaliști îi solicită președintelui Iohannis să nu promulge legea care îi scutește de plata impozitelor.
Am citit cel mai recent și amplu studiu despre tinerii din sud-estul Europei ca să aflu ce nevoi au puștii din România.
În sectorul 5, unde sărăcia e la ordinea zilei, primăria a dat 280.000 de euro unei firme de publicitate din Slobozia, ca să aniverseze Mica Unire cu fasole, cârnați și geto-daci.
Dintr-un cartier de birouri, am trecut pe la muzee și am ajuns într-o casă de patrimoniu, ca să vedem cum se sărbătorește la București în 2020 Cultura Națională.
Am fost la Telefonul Vârstnicului ca să aflu cum o linie telefonică gratuită îi ajută pe seniori să-și aline singurătatea în vremea sărbătorilor de iarnă.
Anul trecut, am aniversat o sută de ani de la Marea Unire. Cum s-au schimbat obiceiurile noastre de consum cultural? Am luat pulsul țării într-un infografic.
Unde este vorba despre nuci verzi, ciorba cu afumătură, o Studebaker Lark Wagonaire albastru deschis și multă speranță
După ce la începutul anului arătam că „Medalia Nobel pentru filologie” acordată lui Eugen Simion e un fals, academicianul spune că va merge toamna aceasta la ceremonia de premiere.
Unul dintre cei mai relevanți jurnaliști din zilele noastre a adunat într-o carte întâlnirile lui cu lideri de mișcări extremiste, de la Ku Klux Klan, la conspiraționiști.
O mișcare pro-viață, sprijinită de către SUA și finanțată cu bani locali, se dezvoltă în România.
Un documentar audio în patru părți despre femeile care muncesc ca îngrijitoare în Austria și abuzurile la care sunt supuse.