Tot felul

 

Ce se întâmplă cu Ucraina?

de Ioana Pelehatăi

Am fost la Kiev în săptămâna dinaintea alegerilor prezidențiale din Ucraina, ca să înțeleg ce e cu identitatea națională și naționalismul la vecinii noștri și ai Rusiei lui Putin.

Bucureștiul rămâne vulnerabil

de Ioana Pelehatăi

La 42 de ani de la cutremurul din martie 1977, am întrebat un expert de la Institutul Național pentru Fizica Pământului cât știm, de fapt, despre riscul seismic cu care trăim zi de zi.

Sfârșitul internetului liber

de Alex Lungu

Internetul, așa cum l-ai cunoscut, riscă să devină un rai al cenzurii și al șarlatanilor. Uniunea Europeană vrea să pună o etichetă de preț pe link-uri și să filtreze automat tot ce postezi pe net.

O moarte la Castel

de Ioana Pelehatăi

Sinuciderea directoarei Muzeului Iulia Hasdeu din Câmpina a redeschis discuțiile despre încărcătura mistică a locului. Am fost la castel, ca să explorăm istoria familiei Hasdeu și să aflăm cine a fost directoarea Jenica Tabacu.

Prietenul nostru, Gică

de Scena 9

Am adunat fire și povești care ne leagă de George Popescu, unul dintre cei mai buni fotoreporteri români, care a plecat prea repede dintre noi.

Ger la Biblioteca Națională

de Andra Matzal

În cea mai mare bibliotecă din țară, mare parte din angajați, sute de studenți aflați în sesiune și nenumărate cărți valoroase suferă de frig. Ministerul Culturii, care ar trebui să rezolve problema, tace chitic.

Unirea de după gard

de Ionuț Sociu, Vlad Odobescu

Pe tărâmul baronului vrâncean Marian Oprișan, elevii sunt chemați să-și călească patriotismul pe-un frig teribil, iar cetățenii aduși cu autocarele la sărbătoare sunt ținuți departe de hora personalităților.

X Revista Scena9