Știință / Idei
7 chestii despre creier, pe care le-am aflat de la un psiholog român
Ioana Pelehatăi
Am fost la o conferință despre creier, unde am aflat că suntem făcuți din viruși și că ne merge mintea pe pilot automat.
Am fost la o conferință despre creier, unde am aflat că suntem făcuți din viruși și că ne merge mintea pe pilot automat.
Am fost la finala Battle MC Romania 2017 și am vorbit cu Puya, Sișu, Macanache, DOC și Bonel, despre dumnezeu și LGBT.
De-a lungul zilelor de doliu național, românii au prilejul de a-și lua rămas bun de la fostul lor suveran, de-a se opri puțin asupra propriului trecut și a unor variante de viitor.
17% dintre români petrec zilnic cel puțin șapte ore în fața televizorului. Eu sunt unul dintre ei și vreau să-ți povestesc despre asta.
Lumea se prăbușește în jur. Propunem un program electoral pe bază de Frații de aur, Future Nuggets și Șamanul Mut.
Legenda construită în jurul lui Dumitru Dan, omul despre care se spune că a făcut înconjurul lumii în opinci, vorbește despre nevoia noastră de eroi. De dragul poveștii, închidem ochii la fapte.
Regizoarea Ioana Trifu a pus cap la cap un fragment din istoria propriei familii ca să înțeleagă mai bine fenomenul migrației de la începutul secolului trecut.
În 1890, a făcut călătoria vieții lui, de la Moscova până pe insula Sahalin, acolo unde a stat câteva luni. Citește câteva fragmente din corespondența lui și din „Insula Sahalin”, una dintre cele mai fascinante cărți semnate de Cehov.
Am citit notele de călătorie ale lui Jean Bart ca să aflu cum se vedea America prin ochii unui român la începutul secolului 20.
O explorare a jurnalelor scrise de exploratori români care și-au luat lumea în cap și-au ajuns în Europa, Asia, Africa și Antarctica.
Actorul Andrei Șerban citește din însemnările unor călători străini care au fost prin părțile astea de lume acum un secol sau două. Ce s-a schimbat și ce am păstrat de atunci?