Ioana Pelehatăi

Ioana Pelehatăi

Reporter. O hipsteriță. 

Mai multe despre Ioana, aici. O găsiți la ioana@scena9.ro.

Ce se întâmplă cu Ucraina?

de Ioana Pelehatăi

Am fost la Kiev în săptămâna dinaintea alegerilor prezidențiale din Ucraina, ca să înțeleg ce e cu identitatea națională și naționalismul la vecinii noștri și ai Rusiei lui Putin.

Bucureștiul rămâne vulnerabil

de Ioana Pelehatăi

La 42 de ani de la cutremurul din martie 1977, am întrebat un expert de la Institutul Național pentru Fizica Pământului cât știm, de fapt, despre riscul seismic cu care trăim zi de zi.

Viața ca o arhivă

de Ioana Pelehatăi

Cu Nora Agapi, regizoarea documentarului „Timebox”, despre cea mai mare arhivă personală din România, evacuări, relația tată-fiică și memorie.

O moarte la Castel

de Ioana Pelehatăi

Sinuciderea directoarei Muzeului Iulia Hasdeu din Câmpina a redeschis discuțiile despre încărcătura mistică a locului. Am fost la castel, ca să explorăm istoria familiei Hasdeu și să aflăm cine a fost directoarea Jenica Tabacu.

Nădejdea Sofiei

de Ioana Pelehatăi

I-am scris o scrisoare Sofiei Nădejde, femeia care l-a certat pe Maiorescu pentru că susținea inferioritatea femeilor față de bărbați.

Speranța la ea acasă

de Ioana Pelehatăi

Am fost la Hospice „Casa Speranței”, unul dintre cele mai mari centre de îngrijire pentru bolnavii în stadiu terminal din țară, ca să vedem cum arată ziua de lucru a unui profesionist într-ale speranței.

X Revista Scena9