Arte / Muzeu

7 muzee virtuale pe care le poți explora cu noua tabletă Samsung

De Scena 9 / Conținut sponsorizat

Publicat pe 30 martie 2022

Îți prezentăm câteva din cele mai reușite tururi virtuale ale muzeelor lumii, alături de instrumentul ideal cu care le poți explora pe îndelete: o tabletă din noua gamă Samsung Galaxy Tab S8.

De câte ori ți s-a promis o experiență completă, fie că era vorba de o călătorie sau de o nouă tehnologie? Ei bine, unele promisiuni chiar se împlinesc, dacă toate funcționează cum trebuie laolaltă. De exemplu, o vizită virtuală printr-unul din cele mai fascinante muzee ale lumii are nevoie de dispozitivul potrivit pentru a se apropia de o experiență reală. Iar acesta trebuie să fie o tabletă Samsung din gama Tab S8 (în varianta simplă, plus sau ultra), un ecosistem creat pentru o lume activă, adică deopotrivă pentru muncă și distracție. E un dispozitiv complet, ce te poate face să renunți oricând la laptop sau PC, cu cel mai mare și mai avansat ecran și cea mai puternică performanță oferită vreodată de Galaxy Tab S. Cu ajutorul său, vei intra perfect în atmosfera fiecărui videoclip, film, joc sau alt conținut în mișcare.

Dar, înainte să detaliem caracteristicile tabletei, îți zicem unde ai putea ajunge cu ajutorul său. 

National Museum of Anthropology — Mexico City, Mexic

De mai bine de cinci decenii, muzeul — cel mai mare din Mexic, găzduit de o capodoperă a arhitecturii urbane de secol XX — conservă și expune cele mai importante colecții arheologice și etnografice ale țării. Mai mult decât orice, se dorește a fi un spațiu de reflecție asupra moștenirii indigene a acestei părți de continent american și un soi de omagiu pentru o lume în mare parte dispărută. 

Holocaust & Humanity Center — Cincinnati, SUA

Centrul s-a deschis acum 22 de ani, din inițiativa câtorva sute de supraviețuitori ai Holocaustului care au început o nouă viață în orașul american Cincinnati. De atunci, misiunea sa e de a oferi lecții despre trecut care să inspire acțiuni în prezent. E un mod de a educa, de a cinsti memoria victimelor Holocaustului, a de înfrunta injustițiile de azi și de a crea o lume mai incluzivă și mai implicată. 

Guggenheim Museum — Bilbao, Spania

Instituția își propune să adune, să păstreze și să cerceteze piese de artă moderne și contemporane, pentru a le prezenta apoi în contextul lor istoric unor vizitatori de toate vârstele. Parte dintr-un plan de a transforma orașul Bilbao, muzeul a fost deschis publicului în 1997, ca parte din rețeaua Guggenheim. 

J. Paul Getty Museum — Los Angeles, SUA

Lucrările de artă pe care le vei găsi aici datează din perioade foarte diferite, de la secolul VIII până în contemporaneitate. În colecție se află picturi, desene, sculpturi, manuscrise și fotografii din Europa, Asia și America. Dincolo de asta, vei avea parte de perspective uimitoare asupra Los Angeles-ului, bucăți urbane aflate în contrast cu liniștea grădinilor din preajma muzeului. 

Natural History Museum — Londra, Marea Britanie

Poți descoperi în jur de 300.000 specii de plante și animale din colecțiile muzeului și 35 de expoziții digitale. De asemenea, poți deschide o fotografie interactivă uriașă cu tavanul pictat al sălii principale a muzeului, pe care îl poți studia în detaliu.

National Museum of Modern and Contemporary Art — Seul, Coreea de Sud

Inaugurat în 1969, muzeul din capitala Coreei de Sud a crescut practic odată cu arta pe care-o expune în prezent. Totodată, a creat în timp o platformă de comunicare între diferitele forme de artă și știință. Dincolo de spațiile de expoziție, publicul are acces la împrejurimile naturale spectaculoase ale clădirii. 

Musée d’Orsay — Paris, Franța

Aflat în centrul Parisului, pe malul Senei, muzeul funcționează în fosta gară Orsay, construită pentru Expoziția Universală din 1900, o operă de artă în sine. Colecțiile muzeului reunesc lucrări dintre 1848 și 1914, inclusiv cea mai mare colecție de impresioniști și post-impresioniști din lume. Poți explora lucrări de van Gogh, Cézanne, Degas și mulți alții. 

Ce caracteristici fac din Galaxy Tab S8 un dispozitiv numai bun pentru asemenea explorări, dar și pentru muncă sau jocuri? Să le luăm pe rând:

 Cu cel mai rapid procesor de până acum dintr-un Galaxy Tab – un cip de 4 nm – Galaxy Tab S8 și S8+ oferă suficient RAM și spațiu de stocare pentru orice sarcină. Dacă aveți nevoie de mai mult, Galaxy Tab S8 Ultra include până la 16 GB RAM și până la 512 GB spațiu de stocare, iar toate cele trei modele oferă spațiu de stocare extensibil cu până la 1 TB cu un card microSD opțional.

 Ecranul extins al Galaxy Tab S8 Ultra vă ajută să împărțiți ecranul în mai multe ferestre redimensionabile, astfel încât să puteți face mai multe sarcini fără a fi nevoie să comutați între aplicații. Într-o singură vizualizare puteți căuta site-uri web și să editați o prezentare. 

 Tehnologia de încadrare automată de la Samsung vă menține automat în focus în timpul unui apel, chiar dacă măriți sau micșorați imaginea pentru a include noi participanți în conferință. De asemenea, sunetul este la fel de clar ca imaginea, datorită celor trei microfoane de precizie care folosesc tehnologia avansată de reducere a zgomotului pentru a preveni zgomotul de fundal. Difuzoarele cvadru cu Dolby Atmos®, incluse pe toate cele trei modele Galaxy Tab S8, asigură că totul sună incredibil, cu detalii și claritate realiste.

 O baterie inteligentă concepută să reziste o zi întreagă și poate susține astfel între 13 și 15 ore de redare video (în funcție de model) atunci când vă aflați în timpul unui maraton de filme. Se încarcă până la 100% în doar 80 de minute. Dacă aveți nevoie să încărcați alte dispozitive, pur și simplu puteți conecta Galaxy Tab S8 la un smartphone Galaxy S22 cu un cablu USB-C, iar bateria cu încărcare rapidă a tabletei se poate folosi ca încărcător portabil.

 Puteți distribui conținut foarte rapid și sigur cu Galaxy 5G. Fie că intrați într-o conferință de la distanță sau faceți ordine în căsuța de e-mail în timp ce vă deplasați, calitatea optimizată a rețelei poate atenua o parte din stresul conexiunilor slabe.

⏩  Atât Galaxy Tab S8 Ultra, cât și S8+ vin cu un S Pen nou și îmbunătățit, ce oferă o experiență de scriere incredibilă, care imită alunecarea unui stilou pe hârtie. Iar printr-un parteneriat cu Clip Studio Paint, smartphone-ul se poate transforma într-o paletă digitală de culori, S Pen-ul într-o pensulă, iar ecranul extins al Galaxy Tab S8 într-o pânză. 

 Capacitățile de înregistrare 4K ale Galaxy Tab S8 Ultra vă ajută să realizați videoclipuri clare și captivante atât cu camera din spate, cât și cu camera frontală ultra-wide. Creatorii de conținut și streamerii pot captura ușor tutoriale online și jocuri, folosind funcția Selfie Video care acum este încorporată în Samsung’s Screen Recorder. Pentru că instrumentul de editare Luma Fusion va fi disponibil în curând pe dispozitivele Galaxy, veți putea folosi Galaxy Tab S8 și S Pen pentru a edita cu precizie videoclipuri 4K.

 Tabletele folosesc afișajul Super AMOLED extins de 14,6 inchi și rata de reîmprospătare de 120 Hz și cele mai subțiri rame de până acum, de 6,3 mm. Ecranul generos este încadrat de cel mai subțire, cel mai ușor, dar și cel mai puternic corp de până acum, protejat de un cadru din aluminiu Armor, care este cu peste 30% mai rezistent la zgârieturi și cu 40% mai puțin predispus la îndoire decât Galaxy Tab S7.

 Pentru că vrei să rămâi mereu în contact cu ceilalți, Samsung a încheiat un parteneriat cu Google pentru apeluri video și experiențe de partajare live prin Google Duo, astfel încât să poți viziona videoclipuri împreună cu prietenii pe YouTube, să folosiți browserul pentru a te ajuta să planifici următoarea întâlnire sau să dezvoltați idei creative folosind Jamboard, programul interactiv creat de Google.

⏩  Seria Galaxy Tab S8 funcționează perfect cu întregul ecosistem deschis Galaxy. Îți poți defini propria experiență mobilă și poți utiliza cu ușurință dispozitivele Galaxy împreună. Interfața de utilizator One UI Tab 4 a Samsung aduce o experiență consistentă și intuitivă, conectivitate perfectă, precum și integrări inteligente care vin de la Galaxy Tab S8 la smartphone și PC și înapoi.

 Când inspirația apare din mers, utilizează S Pen pentru a lua notițe în noua aplicație îmbunătățită Samsung Notes de pe seria Galaxy Tab S8 și partajează-le mai târziu pe smartphone, pentru a le consulta mai ușor. Iar odată cu seria Galaxy Tab S8 și Galaxy S22 Ultra, Quick Share îți permite să partajezi fotografii, videoclipuri și fișiere între dispozitive de două ori mai rapid decât înainte. Datorită Auto Switch, căștile Galaxy Buds se vor conecta automat de la Galaxy Tab S8 la Galaxy S22, astfel încât să poți jongla între dispozitive fără să pierzi nimic. Și pentru prima dată, Samsung Health este disponibil pe tabletele Galaxy, astfel încât să poți căuta videoclipuri pentru antrenamente și fitness și să ții evidența informațiilor legate de sănătate și sport de pe Galaxy Watch pe un ecran mai mare.

 De asemenea, poți transforma Galaxy Tab S8 într-un al doilea monitor portabil cu capabilitățile unui ecran tactil ale computerelor Galaxy pentru multitasking side-by-side. Și îmbunătățirile aduse Samsung DeX – o experiență de desktop convenabilă care duce Galaxy Tab S8 din modul tabletă în modul desktop – permit acum ferestre transparente ale aplicațiilor și oglindirea DeX atunci când dorești să partajezi ecranul tabletei pe un ecran extern.

 Pentru că securitatea este esențială, toate cele trei modele Galaxy Tab S8 sunt echipate cu funcții care oferă posibilitatea de a urmări când camera și microfonul tabletei tale sunt folosite și îți permit să blochezi instantaneu accesul în aplicații pentru a preveni înregistrarea nedorită. Seria Galaxy Tab S8 este, de asemenea, protejată de platforma Samsung Knox Vault, lider în industrie, care criptează datele personale și păstrează fișierele și informațiile stocate izolate de sistemul de operare principal al dispozitivului pentru a-l proteja de atacuri. 

 Seria Galaxy Tab S8 va fi susținută de până la patru generații de actualizări ale sistemului de operare Android și de 5 ani de actualizări de securitate.

⏩  Tabletele sunt fabricate parțial din componente din plastic reutilizat din plasele de pescuit aruncate. De asemenea, dispozitivele vin în cel mai subțire ambalaj al Samsung de până acum, fabricat din hârtie din surse durabile, ceea ce permite companiei să reducă emisiile și să producă mai puține deșeuri.

 
Pentru mai multe informații, intră pe news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com sau https://www.samsung.com/ro/offer/samsung-care-plus/.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK