Remix / Poezie

Ce-ar fi să transformi un poem într-un poster?

De Scena9

Publicat pe 3 aprilie 2020

Cum de cele mai multe ori literatura e o artă destul de singuratică, ne-am bucurat să aflăm de POSTER X POEM, un proiect care aduce laolaltă poezie, ilustrație, design grafic și typography. 16 artiști care lucrează cu imagini și fonturi au colaborat cu 16 poeți și poete, iar din întâlnirea lor au ieșit 16 postero-poeme (sau poemo-postere?). Cam cum făceau avangardiștii acum vreo sută sută de ani, când experimentau cu pictopoezia, iar Victor Brauner & Ilarie Voronca scoteau cuvintele din paginile cuminți ale cărților și le făceau să plonjeze libere prin lume, una cu imaginile. 

Cu toate aceste lucrări ar fi urmat să se întâlnească direct, pe stradă, toți cei care-ar fi trecut primăvara asta prin fața Muzeului Național de Artă din București, unde au fost expuse. Doar că, odată cu restricțiile impuse de carantină și cu ieșirea plimbărilor din repertoriul obiceiurilor noastre până nu demult banale, nu prea mai are cine să le vadă. Ne-am gândit că, dacă tot #stămîncasă, ne-ar prinde bine să fim flâneuri măcar cu mintea & clicul. Așa că publicăm patru dintre lucrările colaborative din seria inițiată de studio GLITCH, cu invitația de a-i descoperi pe toți poeții, designerii, ilustratorii și typographer-ii în galeria digitală sau pe Instagram.

Poem de Tara Skurtu, interpretat vizual de Radu Manelici
Poem de Silvia Grădinaru, interpretat vizual de Ana Maria Dudu
Poem de Mina Decu, interpretat vizual de Bianca Dumitrașcu
Poem de Jesica Baciu, interpretat vizual de Andreea Ilisăi

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK