Recomandări / Timp Liber

Ce facem săptămâna asta? 22 - 28 noiembrie

De Scena9

Publicat pe 22 noiembrie 2021

​​Ne-am pregătit de finalul toamnei cu încă o listă dedicată timpului nostru liber: poezie, film, artă, lansări și dezbateri despre justiție, aproape toate în regim offline.

Lea Rasovszky | Flowers Growing Out of My Chest (vernisaj), Mobius Gallery, București, vineri, 26 noiembrie, ora 16

Lucrările semnate de Lea Rasovszky îi celebrează pe cei inadaptați și lipsiți de glam, pe cei nealiniați la norme, dar care confruntă ochii și gura lumii. Expoziția Flowers Growing Out of My Chest include desene, obiecte textile sau din ceramică, ce devin elemente ale unei dimensiuni ce poate fi accesată doar cu ajutorul sunetului. O puteți explora la Mobius până pe 22 ianuarie 2022. (Vlad)

Oamenii dreptății 2021 | Paneluri tematice, online, de luni până vineri (orele fiecărei discuții sunt menționate în descrierea evenimentului)

Dacă vrei să înțelegi mai multe despre modul în care funcționează justiția în România, de la cum trebuie să te reprezinte un avocat până la specificul justiției locale și regionale sau criminalitatea informatică, acum ai șansa să înveți de la cineva care vorbește pe limba ta. Săptămâna asta, de luni până vineri, ai 10 discuții online cu procurori, judecători, președinți de instanță și avocați care vor fi moderate de jurnaliști, profesori sau activiști. Le poți vedea pe YouTube aici sau pe paginile de Facebook Oamenii Dreptății, Leaders for Justice și LEAD, inițiatorii conversațiilor. (Delia)

Lansare SFAT Ghidul + Expo, București, Grădina Verona, marți, 23 noiembrie, de la ora 17

Bunicii noștri refolosesc pungile de plastic, umplu caserolele cu tratații pentru familie, vecini și prieteni, iar sticlele și borcanele sunt pentru conservele de iarnă. Toate practicile astea, care, pot, la o adică, fi numite ecologice, au fost studiate de un grup de antropologe și co-cercetători tineri, sub 30 de ani. Echipa SFAT a vrut să afle ce ne pot învăța seniorii despre reziliență, reutilizare și reciclare, dar mai ales de ce îi excludem pe vârstnici din conversația despre ecologie. Au adunat toate aceste sfaturi într-un ghid în format fizic, pe care-l lansează alături de o expoziție cu fotografii din proiect realizate de Claudiu Popescu. Expoziția poate fi vizitată până pe 1 decembrie. (Ioana)

Festivalul Filmului Palestinian, Muzeul Țăranului Român, joi, 25 noiembrie - duminică, 28 noiembrie, de la orele 18:00

Săptămâna asta ți se pregătește o retrospectivă a celor mai bune filme și documentare din Palestina ultimilor ani. Programul, pe care îl găsești aici, adună șapte povești despre cum sunt afectate viețile oamenilor de tradiții, inegalități, conflicte armate. E oglinda unei societăți despre care merită să ne documentăm ca să înțelegem mai bine lumea în care trăim. (Venera)

Maratonul de poezie, vineri, 26 noiembrie, de la ora 14.00, Facultatea de Litere (Universitatea Transilvania din Brașov)

La Facultatea de Litere a Universității Transilvania se întâmplă mereu lucruri faine, iar Maratonul de poezie e clar unul dintre ele. Cea de-a 21-a ediție a maratonului o are ca invitată specială pe Simona Popescu. Printre participanți se numără: Romulus Bucur, Rareș Călugăr, Bogdan Coșa, Caius Dobrescu, Cornel Donea, Andrei Dósa, Vlad Drăgoi, Florin Dumitrescu, Anca Dumitru, Robert G. Elekes, Alexandru Funieru, Ștefania Mihalache ș.a. (Ionuț)

foto cover: pexels.com

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK