Daniela Rațiu

Daniela Rațiu

Licențiată în Jurnalism și Drept. A urmat un master de Foto-Video la Facultatea de Arte a Universități ide Vest Timișoara. 

A publicat poezie: Ciorap cu firul dus, editura Marineasa (2005), Staniol, editura Charmides (2018), Anestezia. Un singur poem, editura Casa de Pariuri Literare (2022); roman Ochelari cu damă, editura Brumar (2004), In Vitro, Cartea Românească (2007); teatru Măcelarul îi citea pe ruși, editura Tracus Arte (2016); cronică-jurnal Cinci luni care au salvat România. Matrioșka. Războiul Hibrid și războiul lui Dragnea cu România, editura Casa de Pariuri Literare (2022). În 2015, a fost unul dintre finaliștii concursului de scenarii HBO, co-autor Pauker.  A realizat o serie de eseuri vizuale despre scriitori (Dan Coman, Petronela Rotar, Lavinia Bălulescu, Tatiana Âîbuleac,  Claudiu Komartin), dar și de recuperare istorică, revoluție/protest și literatură – Vom lupta și vom fi liberi, cu Daniel Vighi, Viorel Marineasa, Petru Ilieșu și Radu Vancu, dar și Omul care a oprit tramvaiele, despre Ion Monoran. 

Este membru al Societății Timișoara și a activat în cadrul Ariergarda, asociația fondată de scriitorii Daniel Vighi, Viorel Marineasa și Lucian P. Petrescu. Ca jurnalist a scris la Ziua de Vest, Evenimentul Zilei – Editia de Vest, Ziare.com, evz.ro, adevărul.ro. A publicat în newsweek.ro, lapunkt.ro. A coordonat UVT TV/Media Hub. Scrie pe www.sunmedia.ro 

Film / Femei

În șoaptă

Daniela Rațiu

Citește un poem inspirat de „Surname Viet Given Name Nam”, un documentar despre condițiile dificile înfruntate de femei după reunificarea celor două Vietnamuri în 1976, și provocat de cineclubul feminist F-Sides.


Tema de gândire

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK