Muzică / Camera de muzică
Care-i treaba cu folclorul în muzica clasică?
Cristina Gârbea
Facem o scurtă plimbare pe mapamondul folclorico-clasic, în pregătirea unui turneu muzical la temă care va avea loc în România.
Facem o scurtă plimbare pe mapamondul folclorico-clasic, în pregătirea unui turneu muzical la temă care va avea loc în România.
Facem o scurtă trecere în revistă a universului operei occidentale, ca să ajungem apoi în prezent, la „Opera in Your Pocket”, un proiect care prezintă trei micro-opere contemporane.
Ce este muzica concretă și ce loc ocupă ea în istoria muzicii secolului trecut? Pianista Cristina Gârbea analizează curentul și îi descoperă influența în cultura pop.
Un interviu cu unul dintre cei mai importanți compozitori ai muzicii clasice din actualitate.
Fiecare formă de exprimare artistică are reprezentanți pe care istoria i-a numit „teribiliști”. Vă prezentăm câțiva dintre ei.
Iubitori ai muzicii clasice din București, Sibiu și Craiova, vă așteaptă Săptămâna Internațională a Muzicii Noi.
O scurtă selecție de momente muzicale dedicate sărbătorii Paștelui.
Cum s-a inspirat rock-ul progresiv din munca pianistului și compozitorului Béla Bartók? Această cronică vă răspunde.
Cum poate o traumă fizică și psihică să devină un instrument al performanței? Ne învață doi muzicieni.
Ce au Gorecki și Portishead în comun? Găsești răspunsul în această cronică muzicală.
O incursiune în lumea Teach for Romania, ONG-ul care de opt ani pregătește profesori pentru comunitățile vulnerabile din România.
O călătorie înapoi spre curtea școlii în care ghizi sunt scriitorul și arhitectul Mihai Duțescu și fotografii Ioana Moldovan, Remus Țiplea, Hajdu Tamás, Andrei Becheru și Ciprian Hord.
În mijlocul pandemiei, 347 de școli și grădinițe cu „grupuri sanitare neconforme” și fără bani d erenovări. Am condus 1200 de kilometri, să vedem cum îi primesc pe copii cele mai sărace școli din sate și comune.
Cine pe cine abandonează de fapt atunci când vorbim despre abandonul școlar? O cercetare într-o comună din Bistrița-Năsăud.
Ce pierdem odată cu orele de educație artistică din școală, care devin opționale? La urma urmei, desenul, așa cum e numită în mod eronat educația plastică sau vizuală, e la fel de prezent precum aplicațiile matematice.
O elevă de 12 ani din București s-a tăiat pe mâini din cauza colegilor ei. Deși trebuiau să intervină, profesorii n-au știut ce să facă. Bullying-ul este, în continuare, un fenomen necunoscut pentru multe școli din România.