Muzică / Artiști
Îmblânzitorul de saxofoane
Cristina Gârbea
O discuție cu Daniel Kientzy, un titan al saxofonului și un prieten de nădejde al muzicii contemporane românești.
O discuție cu Daniel Kientzy, un titan al saxofonului și un prieten de nădejde al muzicii contemporane românești.
O conversație cu maestrul Cristian Mandeal despre arta comunicării muzicale, cu tot ceea ce presupune ea: determinare, flexibilitate, vocație, dedublare, curiozitate.
O privire asupra a trei artiști nonconformiști care au confecționat universuri distincte în opere de artă neconvenționale.
Cu siguranță, irepetabil.
O istorie a muzicii ambientale, un gen „pe cât de ignorabil, pe atât de interesant”.
Alternative festive la muzica de Crăciun din fiecare an.
Cum se uită la muzică unul dintre cei mai neconvenționali violoniști.
Facem o scurtă plimbare pe mapamondul folclorico-clasic, în pregătirea unui turneu muzical la temă care va avea loc în România.
Facem o scurtă trecere în revistă a universului operei occidentale, ca să ajungem apoi în prezent, la „Opera in Your Pocket”, un proiect care prezintă trei micro-opere contemporane.
Ce este muzica concretă și ce loc ocupă ea în istoria muzicii secolului trecut? Pianista Cristina Gârbea analizează curentul și îi descoperă influența în cultura pop.
Un interviu cu unul dintre cei mai importanți compozitori ai muzicii clasice din actualitate.
Fiecare formă de exprimare artistică are reprezentanți pe care istoria i-a numit „teribiliști”. Vă prezentăm câțiva dintre ei.
Iubitori ai muzicii clasice din București, Sibiu și Craiova, vă așteaptă Săptămâna Internațională a Muzicii Noi.
O scurtă selecție de momente muzicale dedicate sărbătorii Paștelui.
Cum s-a inspirat rock-ul progresiv din munca pianistului și compozitorului Béla Bartók? Această cronică vă răspunde.
Cum poate o traumă fizică și psihică să devină un instrument al performanței? Ne învață doi muzicieni.
Ce au Gorecki și Portishead în comun? Găsești răspunsul în această cronică muzicală.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.