Audio / Muzică

PLAYLIST: 9 pentru 1 an de Scena9

De Scena9

Publicat pe 18 mai 2017

Dacă Scena9 ar dansa, pe ce muzică ar da din șold? Dacă Scena9 ar da de băut vineri seara pentru că a împlinit un an, ce ți-ar plăcea să auzi pe fundal? Ce ascultă Scena9 la căști, ca să-i vină cheful de distracție? Ce muzică bagă clubul în care iese Scena9 cu prietenii?

Am primit 9 răspunsuri la întrebările de mai sus, de la artiști, oameni de presă, prieteni, colaboratori și „de-ai casei”. Ne-a ieșit un playlist de 45+ de melodii, aproape trei ore de dans-antren, peste trei ore în care să ne facem de cap. Ceea ce vă dorim și dvs.

Prietenii care ne-au făcut cadou coloana sonoră sunt:

Lea Rasovszky 

Să ne chill-uim, un pic downtempo, un pic tropical, ne urează artista Lea Rasovsky. Poți să citești aici un making-of al cărții ei, Dig the Inbetween și aici despre expoziția Artistul la 30 de ani, în cadrul căreia Lea a expus alături de colegii ei de generație.

Electric Brother

Eclectic, cu rap tripat, un cover în stil cabaret/burlesc după The Cure și o anti-divă. Citește aici cum a fost să ascultăm cel mai nou album Electric Brother, pe întuneric, la cinema. Aici afli mai multe despre o expoziție despre înțelegerea dizabilității prin artă, la care a contribuit și muzicianul.

Ivana Mladenovic

Regizoarea ne-a dat piese pe sistem new wave turbo, balcanic. Aici poți să vezi de-aproape imagini din culise de la Inimi cicatrizate, filmul regizat de Radu Jude în care joacă și Ivana. De aici afli mai multe despre primul ei film, Turn off the Lights, un documentar filmat în penitenciar.

Alex Tocilescu

Proprietarul de pisici Alex Tocilescu vrea party ca-n vremurile bune, cu clasici potriviți și la nuntă și la banchetul de final de a VIII-a, precum și cu Kylie cea veșnic sexy. Tocilescu a fost unul dintre primii invitați Scena9, iar relația a evoluat. Înainte să-și publice cartea Imperiul pisicilor ne-a lăsat să ne și cunoaștem cu Jiri, Ursula și Cici - ba chiar să le și filmăm.

Cătălina Miciu

Cătălina Miciu, adică Mimo pentru prieteni, te trimite în fiecare săptămână la teatru. În 2016 a reușit să vadă mai multe spectacole decât are anul săptămâni și a mai și stat de vorbă cu Ada Milea și cu scenografa Iuliana Vâlsan. La dans, Mimo ne vrea psihedelici, clasici și un pic poetici.

Svetlana Cârstean

Poeta Svetlana Cârstean ne-a trimis muzică-poezie, adică rap (plus un Michael Jackson în perioada de energie reacționară maximă). Svetlana Cârstean se ocupă de seria de discuții pe teme culturale Intersecțiile de miercuri, de la Rezidența BRD Scena9. În plus, anul trecut a publicat unul dintre volumele noastre preferate de poezie, împreună cu poeta suedeză Athena Farrokhzad.

Mihai Dinu

Omul de radio Mihai Dinu e motivul pentru care, ani la rând, ai auzit muzică bună pe diverse posturi off- și online. Acum se ocupă de eclecticfm.ro, unde ne-a mai dedicat un playlist aniversar de curând. Piesele de party sunt o selecție ca la carte, din tot ce-i (aproape) nou și (destul de) indie încât să te lase cu impresia că le știi de undeva, dar trebuie să le mai asculți ca să te convingi.

Filip Standavid

Al doilea om de radio de pe lista noastră e și expertul nostru in house pe muzică, care scrie ca pentru o versiune de Pitchfork din .ro. De la Filip am primit good vibes de R&B, soul & hip-hop (plus niște pop) de pe final de secol XX.

Redacția

Cu voia dvs., ultima pe listă, sărbătorita. Ne-am permis trei dedicații (fără număr), după chipul și asemănarea noastră. Ceva Brit pop, un mix trip-hop și niște electro-zen. Cum e și-n redacție (în visele noastre cele mai frumoase). Press 'Play'  :)


Imagine: Colaj realizat cu Canva.com, via instagram Scena9

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK