Filip Standavid

Filip Standavid

Jurnalist de radio. Timpuri Noi + David Lynch + Urmuz.

Restanțe

de Filip Standavid

Câteva sugestii/descoperiri din anul care-a trecut, asupra cărora n-am apucat să insist, dar care cred că merită toată atenția.

Sălățică

de Filip Standavid

Pentru albumul Humanz, Gorillaz adună câțiva dintre tinerii în vogă și câteva legende, aruncă în blender stiluri și marote ale contemporaneității și apasă butonul.

Spaime

de Filip Standavid

DAMN., proaspăt lansatul album al lui Kendrick Lamar, e un rezumat: avântat, inegal și adesea nesigur, însă direct, vivace și extrem de onest.

El maricón

de Filip Standavid

Arca iese din ghetoul minorităților delimitate strict și al (sub)genurilor subculturale grație vulnerabilității împinse la extrem și a confuziei atotcuprinzătoare.

Familiarități

de Filip Standavid

Noul album Goldfrapp, „Silver Eye”, e mai degrabă un soi de best of destins și detașat, cu aceeași producție elegantă, ca un costum englezesc la comandă.

Karma pe baricade

de Filip Standavid

Spirit, cel de-al 14-lea album DM, pare sincer animat de exasperarea față de excesele turbocapitalismului, însă are o sintaxă departe de una revoluționară.

Cacofonicale

de Filip Standavid

„Zgomot” și „industrial” sunt primele etichete lipite pe fruntea Blanck Mass, proiectul solo al lui Benjamin Power.

A Final Hit

de Filip Standavid

Cronică de album: Pe coloana sonoră de la „Trainspotting - T2” se aud mulți veterani pentru că „trebuie” să se audă.

Artizanat-viteză

de Filip Standavid

Cronică de album: Ty Segall nu e doar suma drăgălaș produsă a influențelor sale, ci lipiciul improbabil dintre ele, artizanul capabil să-ți zgârie timpanul à la Sabbath.

Dudești, să-mi trăiești!

de Filip Standavid

M-am plimbat cu un album de muzică ambientală prin Dudeștii care găzduiau odinioară Crucea de Piatră, dar și echipa de fotbal Maccabi Dudești (botezată dup-aia de comuniști Ciocanul București).

Alegeri

de Filip Standavid

Lumea se prăbușește în jur. Propunem un program electoral pe bază de Frații de aur, Future Nuggets și Șamanul Mut.

De dragoste

de Filip Standavid

Știu, știu, e marți și-aveți de lucru, în America se votează și dracu’ ne ia pe toți în-cazul-în-care... Căutați o pereche de căști și băgați Lambchop.

Nu-i nimic-î

de Filip Standavid

Luna Amară sau cum să faci ca un album care durează puțin peste o jumătate de oră să pară că nu se mai termină.

Oamenii cool

de Filip Standavid

„Gimme Danger”, documentarul lui Jarmusch despre Iggy and The Stooges, impune să fie revăzut pe îndelete și savurat cum se cuvine (între prieteni, cu țigări și alcool din belșug).

Bosonul Moore

de Filip Standavid

Concertul Thurston Moore Band din Control a fost una dintre acele întâmplări fericite pe parcursul cărora, pe nesimțite, ai impresia că ți-au explodat creierii.