Special / Savantgarde

Savantgarde: XXX

De Scena 9

Publicat pe 2 octombrie 2019

Savantgarde.ro e blogul unde sociologul și jurnalistul Marius Cosmeanu adună cele mai relevante idei și evenimente legate de știință și tehnologie, pe care apoi le trimite spre căsuțele noastre poștale, într-un smart digest la care vă încurajăm să vă abonați aici. În fiecare zi de vineri, găsiți pe Scena9 trei dintre recomandări din acest digest, numai bune de citit & gândit în weekend. Săptămâna asta avem depresia unui portar, motivul pentru care nu mâncăm lebede și un interviu cu Van Morrison. 

 

 

CONSUMABILE // Mâncăm tot felul de înaripate: găini, bibilici, rațe, curcani, gâște. De ce nu și lebede?, se întreabă TheOutline. Și nu, romii n-au mâncat lebede la Viena, e un fake news fabricat de presa britanică.

 

INTERVIU // „N-am devenit niciodată omul care ați vrut să fiu/ Și v-am spus de atâtea ori cine sunt./ Spuneți-mi, de ce trebuie să vă explic mereu?”, cânta Van Morrison (foto), în 1991, într-o piesă de pe albumul Hymns of Silencs. Laura Barton, TheGuardian, s-a întâlnit, totuși, cu muzicianul nord-irlandez pentru a-i cere câteva „explicații” după lansarea noului său album.

MADE IN CHINA // În gulagurile Chinei sunt închiși în jur de un milion de persoane, majoritatea lor musulmani. Sayragul Sauytbay, una dintre victime, a reușit să scape de acolo și povestește pentru Haaretz despre experiențele trăite în lagărul de „reeducare” Xinjiang: violuri, tortură și experimente pe oameni.

Savantgarde este un blog și un smart digest săptămânal de știință și tehnologie, dar nu numai. 

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK