Istorie / Naziști
Hollywood-ul, antisemitismul și naziștii
Adrian Cioflâncă
Cum s-a născut mitul antisemit, conform căruia evreii controlează lumea de la conducerea industriei americane de film?
Cum s-a născut mitul antisemit, conform căruia evreii controlează lumea de la conducerea industriei americane de film?
„Ordinea de zi”, micul volum al lui Éric Vuillard, este cel mai recent premiat cu Goncourt. Reconstituie Anschluss-ul – invadarea Austriei de trupele lui Hitler în 12 martie 1938, urmată de alipirea acesteia la Germania.
„Ordinea de zi”, romanul pentru care Éric Vuillard a primit în 2017 Premiul Goncourt, reface în câteva scene puternice felul în care nazismul a pus stăpânire pe Europa.
„Dunkirk” e un coming-of-age cu niște copii care nu reprezintă nici etaloane morale și nici eroice, și nici n-au fost mânați de patriotism în vreo luptă.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.