Publicat pe 21 februarie 2020

Savantgarde.ro e blogul unde sociologul și jurnalistul Marius Cosmeanu adună cele mai relevante idei și evenimente legate de știință și tehnologie, dar nu numai, pe care apoi le trimite spre căsuțele noastre poștale, într-un smart digest la care vă încurajăm să vă abonați aici. La fiecare final de săptămână, găsiți pe Scena9 câteva dintre recomandările din acest digest. Astăzi: harta celor mai vechi companii ale lumii, zbor deasupra unui cuib de șeici și Beatleșii lui Ștefan cel Mare. Cel mai nou digest îl puteți citi integral aici.

FUTURE // Vince Reffet, pilot Jetman, s-a înălțat de la pământ, a prins 400 km/h în zbor și a ajuns la 1800 m altitudine. Deasupra Dubaiului. Vorba aia, toată literatura științifico-fantastică citită în copilărie este azi doar științifică.

ISTORII // FastCompany: Harta care vă arată cele mai vechi companii din (aproape) toate țările lumii. Unele, cu o vechime de secole.

INTERVIU // Libertatea: Cum au ajuns membrii trupei Beatles în cartea reper a copiilor din anii ’80, Povestiri istorice: „Îi strecuram ca un gest de frondă. Nimeni nu se prindea”, spune Valentin Tănase, autorul ilustrațiilor.

Savantgarde este un blog și un smart digest săptămânal de știință și tehnologie realizat de jurnalistul și sociologul Marius Cosmeanu.