Viață&co / Locuire
„Casa natală este fizic înscrisă în noi”
Vintilă Mihăilescu
„Acasă în lume”, un volum de antropologie vizuală coordonat de Vintilă Mihăilescu și Ioana Tudora, ne îndeamnă să definim diferența dintre „casă” și „acasă”.
Vintilă Mihăilescu este antropolog, publicist și profesor universitar la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.
„Acasă în lume”, un volum de antropologie vizuală coordonat de Vintilă Mihăilescu și Ioana Tudora, ne îndeamnă să definim diferența dintre „casă” și „acasă”.
Antropologul Vintilă Mihăilescu analizează sistemele de sănătate din România și Franța, pe care le-a cunoscut îndreaproape în calitate de „bolnav” și „pacient”.
Dacă e să citiți o singură carte anul ăsta, sugestia mea ar fi să citiți În căutarea corpului regăsit. O ego-analiză a spitalului a antropologului Vintilă Mihăilescu, de-abia apărută la Editura Polirom
Corpul a devenit, la propriu, obiectul sacralizat al unui cult de piață, cu „templele” și „ritualurile” sale, cu „sacerdoți” și „drept credincioși”.
Nu am ambiții clare în viață, sunt convinsă că ideea de succes e relativă și că formulele de fericire sunt înguste. De unde, totuși, nevoia compulsivă de mai mult și mai bine, care mă macină, dar și exaltă? Și care e prețul ei?
Am aprins lumânări pentru hygge, am fost la atelierul de iubire personală și am testat 24 de rețete pentru fericire de pe net. CLICK AICI ca să afli dacă redactorii Scena9 au descoperit fericirea.
Cercetătoarea Elena Trifan a studiat piața dezvoltării personale, ce-și propune să ne transforme, să ne învinovățească, să ne facă fericiți, totul contra-cost.