Film / Norvegia
3 filme dintr-o țară mai răcoroasă vin la ARTmania
Alexandra Florescu
Un documentar, o dramă și o comedie aduc în prim plan trei generații diferite.
Account manager cu două pisici, abonamente la toate canalele de streaming și la cinema Elvire Popesco.
Un documentar, o dramă și o comedie aduc în prim plan trei generații diferite.
Unul dintre jurații secțiunii Zilele Filmului Românesc de la TIFF 2023 vorbește despre democratizarea artei și cinematografia românească contemporană.
Un interviu cu regizorul surprizei cinematografice a anului, o comedie neagră din Republica Moldova despre un război în care, în urma propagandei, vecini sau membri ai familiei îți devin dușmani peste noapte.
Un interviul cu regizorul argentinian Andrew Sala, invitat la TIFF cu filmul „Barbarii”, o poveste intensă, cu un puternic mesaj social.
O relatare de la TIFF.22 care urmărește cinemaul pe axa Cluj-Nicaragua-Argentina-Columbia & înapoi în România.
Doi scriitori, doi jurnaliști și un regizor ne ghidează prin lista lungă de filme de la Cluj cu trei titluri pe care ei le consideră de neratat.
Am stat de vorbă cu regizorul Jean-Paul Salomé despre „Sindicalista”, noul său film, cu Isabelle Huppert în rolul principal.
Cum au ajuns francizele cinematografice să ne ceară atâta atenție, energie și timp ca să ținem pasul?
Charlotte Wells debutează în lung metraj cu „A fost odată ca o vară”(„Aftersun”), intră în toate topurile criticilor, iar în 2023 câștigă premiul pentru Cel mai bun debut la BAFTA.
Fascinația pentru poveștile (post)apocaliptice nu vine din masochism sau sadism, ci dintr-un soi de speranță arogantă.
O incursiune în lumea Teach for Romania, ONG-ul care de opt ani pregătește profesori pentru comunitățile vulnerabile din România.
O călătorie înapoi spre curtea școlii în care ghizi sunt scriitorul și arhitectul Mihai Duțescu și fotografii Ioana Moldovan, Remus Țiplea, Hajdu Tamás, Andrei Becheru și Ciprian Hord.
În mijlocul pandemiei, 347 de școli și grădinițe cu „grupuri sanitare neconforme” și fără bani d erenovări. Am condus 1200 de kilometri, să vedem cum îi primesc pe copii cele mai sărace școli din sate și comune.
Cine pe cine abandonează de fapt atunci când vorbim despre abandonul școlar? O cercetare într-o comună din Bistrița-Năsăud.
Ce pierdem odată cu orele de educație artistică din școală, care devin opționale? La urma urmei, desenul, așa cum e numită în mod eronat educația plastică sau vizuală, e la fel de prezent precum aplicațiile matematice.
O elevă de 12 ani din București s-a tăiat pe mâini din cauza colegilor ei. Deși trebuiau să intervină, profesorii n-au știut ce să facă. Bullying-ul este, în continuare, un fenomen necunoscut pentru multe școli din România.