Film / Asia
Marea iluzie
Victor Morozov
„Onoda: 10.000 de nopți în junglă” este unul dintre gesturile cinematografice cele mai pline de grație din ultima vreme.
„Onoda: 10.000 de nopți în junglă” este unul dintre gesturile cinematografice cele mai pline de grație din ultima vreme.
Scriitorul Adrian Schiop face o paralelă între proza chineză postoptzecistă și literatura douămiistă autohtonă.
Marele câștigător al ultimei ediții de la Locarno, „Vengeance Is Mine, All Others Pay Cash”, al indonezianului Edwin, a debarcat acum pe Netflix.
Romanul Porecla, de Jhumpa Lahiri, povestea unei cuplu bengalez care se stabilește în SUA, începe în 1968 (anul revoluțiilor ratate) și ajunge până în 2000 (anul apocalipsei amânate).
Câteva fragmente dintr-o altfel de carte de călătorii prin Asia, prin care înțelegem mai mult ce ne leagă decât ce ne desparte de cei aflați de cealaltă parte a lumii.
Cu o zi înainte de lansarea ultimei cărți, am stat de vorbă cu Raluca Feher despre drumuri și locuri, dar mai ales despre oamenii care fac locurile.
Mergi să vezi la cinema o poveste victoriano-coreeană despre două femei care sunt constant subestimate de bărbaţii din jur, şi care învaţă să profite de asta.
Sorbituri, plescăieli, muşcături, respiraţii accelerate, piele strălucind a diamante reci, carne frământată, sete.
O incursiune în lumea Teach for Romania, ONG-ul care de opt ani pregătește profesori pentru comunitățile vulnerabile din România.
O călătorie înapoi spre curtea școlii în care ghizi sunt scriitorul și arhitectul Mihai Duțescu și fotografii Ioana Moldovan, Remus Țiplea, Hajdu Tamás, Andrei Becheru și Ciprian Hord.
În mijlocul pandemiei, 347 de școli și grădinițe cu „grupuri sanitare neconforme” și fără bani d erenovări. Am condus 1200 de kilometri, să vedem cum îi primesc pe copii cele mai sărace școli din sate și comune.
Cine pe cine abandonează de fapt atunci când vorbim despre abandonul școlar? O cercetare într-o comună din Bistrița-Năsăud.
Ce pierdem odată cu orele de educație artistică din școală, care devin opționale? La urma urmei, desenul, așa cum e numită în mod eronat educația plastică sau vizuală, e la fel de prezent precum aplicațiile matematice.
O elevă de 12 ani din București s-a tăiat pe mâini din cauza colegilor ei. Deși trebuiau să intervină, profesorii n-au știut ce să facă. Bullying-ul este, în continuare, un fenomen necunoscut pentru multe școli din România.