Film / Indie
Două filme numai bune de văzut în mini-vacanța de Paște
Victor Morozov
Am selectat două indie-uri americane care să nu-ți dea dureri de cap în cele câteva zile libere care urmează.
Am selectat două indie-uri americane care să nu-ți dea dureri de cap în cele câteva zile libere care urmează.
Citește o cronică a celui mai nou album semnat Destroyer, trupa canadiană care de 25 de ani e prezentă pe scena indie rock-ului.
Anak Ko este un album indie rock „ca o vacanță de 35 de minute”.
„A bath full of ecstasy”, noul album Hot Chip, e ca un val melancolic-camp-nostalgizant
Why hasn’t everything already disappeared? e un album pop - unul cu instrumentarul unor epoci de mult trecute, dar în mod categoric al timpurilor sale.
Un concentrat de 22 de minute în care fierb competent câteva dintre cele mai evidente valori indie: ritm, precizie, directețe și nuanță.
Albumul Twin Fantasy tocmai ce-a devenit unul dintre cele mai energice și mai convingătoare albume de rock ale ultimilor ani.
De la jumătatea anilor 2000 încoace, The Horrors au reușit nu numai să supraviețuiască, dar și să se dezvolte, să experimenteze cu succes, să evolueze.
Cronică de album: Ty Segall nu e doar suma drăgălaș produsă a influențelor sale, ci lipiciul improbabil dintre ele, artizanul capabil să-ți zgârie timpanul à la Sabbath.
„Open” nu e teatru documentar, e doar o încercare de a explica de ce oamenii apelează la servicii sexuale, la întâlniri cu necunoscuți, la a se umili sau a se deschide total în fața lor.
Cronică de album: După standardele The XX, „I See You” e ghiduș de-a dreptul.
Următoarea opire: Festhalle/Messe cu peronul pe partea stângă.
Bon Iver și întrebarea „Bine, bine, și cu noi, cu oamenii, cum rămâne?”.
Cronică: album nou Wild Beasts. Breaking news: piesele se dau la tine cu nerușinare.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.