Lista de citit / Proză scurtă
6 cărți de proză scurtă cu care să-ți începi vacanța
Scena 9, Marina Popa
Împreună cu prietenii de la Cărturești, recomandăm multă proză bună în doze mici.
Împreună cu prietenii de la Cărturești, recomandăm multă proză bună în doze mici.
Citește o povestire despre viața în spital, inspirată de viața scriitoarei Lucia Berlin, o nomadă care-și primește gloria după moarte.
Cei cinci scriitori nominalizați la Premiul Iocan citesc fiecare câte o proză scurtă din cărțile lor.
O povestire din volumul „Imperiul Pisicilor”, despre întrevederea unui prim-ministru cu un înger, care ar fi putut schimba istoria.
În recenzia numărului 2 din Iocan ziceam că prozatorii români sunt autobiografici și previzibili: o cred în continuare, dar recunosc că pe asta n-am văzut-o venind.
A apărut numărul doi al revistei de proză scurtă „Iocan”. Ai de citit din ea cel puțin 8 texte bune și foarte bune.
Citiți o povestire semnată Lydia Davis, cunoscută pentru exercițiile ei de „ficțiune-fulger”.
A apărut IOCAN, o nouă revistă de proză scurtă. Ai de citit câte un text pentru fiecare seară de iunie. De la o călătorie în Turcia la un balet erotic în cabinetul stomato.
Legenda construită în jurul lui Dumitru Dan, omul despre care se spune că a făcut înconjurul lumii în opinci, vorbește despre nevoia noastră de eroi. De dragul poveștii, închidem ochii la fapte.
Regizoarea Ioana Trifu a pus cap la cap un fragment din istoria propriei familii ca să înțeleagă mai bine fenomenul migrației de la începutul secolului trecut.
În 1890, a făcut călătoria vieții lui, de la Moscova până pe insula Sahalin, acolo unde a stat câteva luni. Citește câteva fragmente din corespondența lui și din „Insula Sahalin”, una dintre cele mai fascinante cărți semnate de Cehov.
Am citit notele de călătorie ale lui Jean Bart ca să aflu cum se vedea America prin ochii unui român la începutul secolului 20.
O explorare a jurnalelor scrise de exploratori români care și-au luat lumea în cap și-au ajuns în Europa, Asia, Africa și Antarctica.
Actorul Andrei Șerban citește din însemnările unor călători străini care au fost prin părțile astea de lume acum un secol sau două. Ce s-a schimbat și ce am păstrat de atunci?