Muzică / Electro
Rokolectiv în 2018 și politica în clubbing
Paul Breazu
Un ghid pe repede înainte prin programul Rokolectiv, cel mai curajos și longeviv festival de muzică electronică și arte vizuale din România, care începe mâine la București.
Un ghid pe repede înainte prin programul Rokolectiv, cel mai curajos și longeviv festival de muzică electronică și arte vizuale din România, care începe mâine la București.
De vorbă cu Chapelier Fou, un muzician francez care combină electronica și acusticele, despre viniluri, proteste și era entertainmentului.
Furt prietenesc e un album ca un OZN prăbușit în deșert: o ciudățenie prea evoluată ca să poată stârni curiozitatea puținelor forme de viață din preajmă.
Folktronică, space disco, britpop, angoasa pe care ți-o produce frica de moarte și electro-techno compus de un neurolog.
De la rock industrial până la rap clasic american, de la pop-rock până la electronică și din Detroit până în București.
De la muzică ambientală la muzică live, de la hip-hop rusesc la rock alternativ britanic, din Pompei până-n București.
Electro-experimental proaspăt, în stil de ani '70-'80, colorat de veșnica întrebare despre ipocrizia lumii în care trăim: „Dar cine sunt eu să judec?”
Noul clip al trupei Temple Invisible îți arată viața pe Pământ, fără civilizația care l-a transformat într-un parc de distracții.
Noul album Goldfrapp, „Silver Eye”, e mai degrabă un soi de best of destins și detașat, cu aceeași producție elegantă, ca un costum englezesc la comandă.
Karpov not Kasparov au scos cel mai bun album românesc al anului.
Cronică: mii de samples și întorsături aiuritoare de frază în cel mai nou album Avalanches.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.