Carte / Timp
„Nu mai știe ce a mâncat ieri, dar își amintește războiul”
Scena 9
Citește un fragment din „Fizica tristeții”, un roman fascinant scris de Gheorghi Gospodinov, unul dintre cei mai importanți autori bulgari contemporani.
Citește un fragment din „Fizica tristeții”, un roman fascinant scris de Gheorghi Gospodinov, unul dintre cei mai importanți autori bulgari contemporani.
Citește un fragment din „Omul care a cucerit timpul”, de Elan Mastai, o carte simpatică și deșteaptă, care te-nghite de la primele pagini și-ți arată starea lumii de-acum, prin ochii unui personaj din viitor.
Amintiri despre noaptea trecută, mahmureală, deprimare și un an care tocmai începe. Tu ce faci pe 1 ianuarie?
În luna decembrie, derulăm firul anului lui Trump, al Brexit-ului, al Coaliției cu referendumul și-al post-adevărului.
Am urmărit câteva personaje din București, într-o mini-călătorie prin timpul personal.
Procrastinez pentru că mi se pare că nu pot să încep nimic bun când nu sunt cea mai fericită fată din lume. Dar mâine sigur o să fiu, mâine toată lumea o să fie fericită și n-o să mai fie războaie și textele o să se scrie singure.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.