Muzică / Despărțiri
Daft Punk în 5 momente importante
Mihai Tița
Ce a însemnat Daft Punk poate fi neclar. Un alt compromis între underground și mainstream? O hipnoză French house pusă la cale de Virgin Records? Sau tocmai invers?
Ce a însemnat Daft Punk poate fi neclar. Un alt compromis între underground și mainstream? O hipnoză French house pusă la cale de Virgin Records? Sau tocmai invers?
În luna iubirii din anul izolării, am citit cărți despre pierdere, distanță, durere - și despre reconstrucția care le urmează.
O proză scurtă despre o despărțire mocnită dintr-un oraș de provincie, de la unul dintre cei mai buni scriitori tineri din România.
În loc de o mare ruptură, ne fărâmițăm treptat, lăsând câte puțin din noi peste tot pe unde trăim.
Ce facem online după despărțiri? De ce dăm block și unfollow? Am stat de vorbă cu zece oameni, ca să aflu despre negocierile lor post-relație, pe net.
Avanpremieră: „Iată-mă”, primul roman al lui Jonathan Safran Foer din ultimii 10 ani, este povestea unei despărțiri și a unei lumi gata oricând să-și piardă echilibrul.
Câtă emoție și câtă rațiune încap în lumile non-umane? La ce e bună agresivitatea și ce forme capătă ea în societățile noastre?
Un porc își găsește tradiționalul sfârșit în al șaptelea text al seriei „Scriitori și animale”, scris de Mihai Duțescu.
Dacă animalele sunt ca pietrele, atunci le putem arunca într-un morman pe care putem călca. Dacă totuși nu sunt, atunci ne aflăm în fața unei dileme morale serioase.
Medicul veterinar care a fondat Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice din apropierea Bucureștiului vorbește despre munca lor și despre cum nu mereu e recomandat să ne credem salvatorii animalelor.
Timp de aproape un an am lucrat la o serie video-documentară despre relațiile noastre cu animalele. M-a interesat să aflu cât loc ocupă animalele în viața noastră, ce roluri le-am alocat, care e impactul civilizației sapiens asupra lor și cum putem reclădi legăturile bazate pe respect dintre noi și restul animalelor non-umane.