Carte / Oraș
„Toate adevărurile îngropate se îndreaptă, grăbite şi tăcute, spre un loc ascuns”
Rachel Kushner
Citește un fragment din „Aruncătorii de flăcări”, o poveste nebună care te poartă din New York la Roma și înapoi.
Citește un fragment din „Aruncătorii de flăcări”, o poveste nebună care te poartă din New York la Roma și înapoi.
Am discutat cu designerul urban Mikael Colville-Andersen despre cum putem scoate Bucureștiul de sub roțile a milioane de mașini pentru a-l reda oamenilor.
Citește câteva fragmente din „Cartea orașelor”, o antologie ce cuprinde 16 texte despre tot atâtea orașe din România.
Pandemia a schimbat modul în care mă raportam la izolare. Lumea își pierdea răbdarea și mințile cu carantina, iar eu simțeam că sunt, în sfârșit, înțeles.
Cum suntem reprezentați, în funcție de genul nostru, în spațiul public de la oraș? Ne explică sociologa Cosima Rughiniș.
Inspirat de viața socială comprimată în garajele din Chișinău, fotograful Petruț Călinescu a început să documenteze și societatea înfiripată în garajele din România.
Am fost în cinci apartamente din patru cartiere bucureștene, să vedem ce obiceiuri și obiecte noi aduce lipsa apei calde în viața oamenilor.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.