Film / Bani
Triumful trufiei
Victor Morozov
„Triunghiul tristeții” e o nouă zeflemea despre societatea contemporană, cu concluzii la fel de previzibile ca și dățile trecute.
„Triunghiul tristeții” e o nouă zeflemea despre societatea contemporană, cu concluzii la fel de previzibile ca și dățile trecute.
„Mama” este un performance muzical despre fanatism și capitalism (văzut ca un cult), un show despre „mântuire”, „bunăstare” și sectarism.
Primăria celui mai sărac sector din București dă bani unei asociații fără niciun angajat din Pitești, condusă de un afacerist italian, să facă un film despre adolescenți.
Editura ART pregătește publicarea cărții „Datoria. Primii 5.000 de ani”, a antropologului anarhist David Graeber, care a încetat de curând din viață.
Înghițită de criză, Spania a anunțat că vrea să introducă venitul de bază universal. Care e istoria acestei idei intens disputate?
În sectorul 5, unde sărăcia e la ordinea zilei, primăria a dat 280.000 de euro unei firme de publicitate din Slobozia, ca să aniverseze Mica Unire cu fasole, cârnați și geto-daci.
Am vrut să înțelegem cum arată peisajul cinematografic dincolo de gale și premii. Pentru asta, am analizat bugetele și încasările filmelor românești apărute la noi în ultimii 19 ani.
Codul Fiscal a fost modificat din nou luna trecută. Iată ce înseamnă asta pentru lucrătorii din sectorul independent.
În anul 166 de după nașterea lui Caragiale, i-am citit două scrisori despre țepe pe drepturi de autor și plata cronicilor în icre și măsline.
Don’t Tax Me, Bro! e un runner clasic, atâta doar că eroul încearcă să adune cât mai mulți bani pe care să-i țină departe de stat.
Cum a ajuns fotograful român Horia Manolache să fotografieze persoane fără adăpost din San Francisco? Și ce înseamnă succesul?
Ce înseamnă să faci parte din middle class-ul românesc? O echipă de antropologi caută răspunsuri
O incursiune în lumea Teach for Romania, ONG-ul care de opt ani pregătește profesori pentru comunitățile vulnerabile din România.
O călătorie înapoi spre curtea școlii în care ghizi sunt scriitorul și arhitectul Mihai Duțescu și fotografii Ioana Moldovan, Remus Țiplea, Hajdu Tamás, Andrei Becheru și Ciprian Hord.
În mijlocul pandemiei, 347 de școli și grădinițe cu „grupuri sanitare neconforme” și fără bani d erenovări. Am condus 1200 de kilometri, să vedem cum îi primesc pe copii cele mai sărace școli din sate și comune.
Cine pe cine abandonează de fapt atunci când vorbim despre abandonul școlar? O cercetare într-o comună din Bistrița-Năsăud.
Ce pierdem odată cu orele de educație artistică din școală, care devin opționale? La urma urmei, desenul, așa cum e numită în mod eronat educația plastică sau vizuală, e la fel de prezent precum aplicațiile matematice.
O elevă de 12 ani din București s-a tăiat pe mâini din cauza colegilor ei. Deși trebuiau să intervină, profesorii n-au știut ce să facă. Bullying-ul este, în continuare, un fenomen necunoscut pentru multe școli din România.