Film / Actori
Jean-Paul Belmondo în două filme
Victor Morozov
Înainte să devină un star cu ticuri provinciale – adică un afiș –, Jean-Paul Belmondo (1933-2021) a fost un corp. Un corp mereu agitat, prin care curgea nevoia de acțiune.
Înainte să devină un star cu ticuri provinciale – adică un afiș –, Jean-Paul Belmondo (1933-2021) a fost un corp. Un corp mereu agitat, prin care curgea nevoia de acțiune.
Citește un interviu cu Franco Nero, unul dintre cei mai importanți actori ai Europei postbelice.
O discuție despre școală, teatru și film cu Conrad Mericoffer, actorul care joacă rolul principal în filmul „Câmp de maci”.
Am vorbit cu interpreta rolului principal din „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” despre școală, sex și despre cum toată arta e politică.
Cum reușesc artiștii independenți din Cluj să-și păstreze motivația și energia într-o societate care are prea puțin să le ofere ? Am vorbit cu câțiva dintre ei.
Am stat de vorbă cu câțiva tineri care-și doresc să devină actori, despre ce așteptări au de la facultate și cum și-ar vedea viitorul pe scena românească.
Cinci tineri care-și doresc să devină actori ne împărtășesc monoloagele pe care le-au pregătit pentru examenul de admitere la Facultatea de Teatru și Film din Cluj. De la clasicul Hamlet, la Nebunul lui Gogol.
Am vorbit cu absolvenți de teatru și de arte vizuale, ca să aflu mai multe despre ce înseamnă să fii un artist în devenire în România și despre relația dintre educație și muncă după facultate.
De vorbă cu Vlad Ivanov despre cinema și istorie, dar și despre învățatul limbii maghiare în cîteva luni și despre numărul de telefon al Tildei Swinton.
Care sunt spectacolele din București în care joacă cei mai cunoscuți actori ai momentului?
De Ziua Mondială a Teatrului, am pregătit o listă cu 11 actori care merită urmăriți pe scenele din România.
Am făcut o listă cu actrițe care merită urmărite pe scenele din țară.
Am stat de vorbă cu Ioana Iacob, protagonista filmului regizat de Radu Jude, „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”.
Minunata carte din 1988 a lui James Naremore, „Actoria în cinema”, proaspăt apărută în română la Editura Tact, este, pe subiectul său, cea mai bună carte din câte cunosc.
Cum a ajuns un bărbat dintr-o comunitate tradițională din Ploiești, rom, heterosexual, cu trei copii acasă, să joace rolul principal dintr-un film cu o iubire gay.
Am stat de vorbă cu Bogdan Dumitrache (Boogie), despre cum e să-ți joci cel mai mare coșmar - adică despre rolul lui din „Pororoca” (2017, r. Constantin Popescu).
S-a lansat a doua ediție a rezidențelor Fresh Start de la Reactor. I-am întrebat pe cei care au luat startul anul trecut în actorie, regie, scenografie, dramaturgie cine sunt și unde se află acum pe traseu.
O cafea și un interviu cu actrița care și-a făcut anul ăsta debutul în film și-a urcat pe scenă cu primul ei one-woman-show.
Am vrut să aflu ce e-n sufletul unuia dintre cei mai mari actori de teatru și cinema din România post-’90.
De meserie dansatoare și coregrafă, Judith debutează în cinema în rolul Sandrei din filmul lui Cristi Puiu.
Îl știți pe Alexandru Potocean? E unul dintre cei mai apreciați tineri actori români. Ne-am întâlnit cu el la bere și i-am scris povestea.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.