Film / Seriale
Dragostea o să ne facă bucăți
Alexandra Florescu
Fascinația pentru poveștile (post)apocaliptice nu vine din masochism sau sadism, ci dintr-un soi de speranță arogantă.
Fascinația pentru poveștile (post)apocaliptice nu vine din masochism sau sadism, ci dintr-un soi de speranță arogantă.
Pentru că mă tot întreabă lumea „la ce te mai uiți?”, vin cu o listă personală de recomandări. Țin să vă avertizez că sunt fan true crime.
Înainte de lansarea noului sezon din „Gomorra” , am stat de vorbă cu regizorul Claudio Cupellini și cu Marco D’Amore & Salvatore Esposito, actorii principali din acest serial-fenomen care s-a clasicizat deja în Italia.
Într-o epocă în care avem mai multă nevoie de jurnalism bun ca niciodată, am revăzut filme și seriale care ne-au învățat (despre) meserie.
V-am pregătit o listă cu serialele noastre preferate de anul acesta.
Am fost la New York, ca să stau de vorbă cu realizatorii serialului-eveniment „Watchmen” - poate următorul Serial cu S mare.
Am stat de vorbă cu unii dintre cei mai importanți actori din „Game of Thrones” despre cei 8 ani intenși de lucru la unul dintre cele mai mari fenomene de TV-ficțiune.
Traversăm o epocă de aur a serialelor TV, care ar juca în lumea de azi rolul jucat în secolul al XIX-lea de romanele publicate în foileton.
Sacha Baron Cohen ne arată America lui Trump, Jean-Marc Vallée revine în TV cu „Sharp Objects”, iar sezonul al doilea din „The Handmaid’s Tale” e o struțo-cămilă obosită.
Despre conștiință, morală și inteligență artificială, cu Lisa Joy și Jonathan Nolan, scenariștii despre care se spune că au inventat serialul-puzzle.
Serialul „Comrade Detective”/„Tovarășul milițian” e o satiră surprinzător de autoreflexivă, dar care suferă de pe urma unei narațiuni șubrede din cauza clișeelor.
Vizionarea celui de-al cincilea sezon din „House of Cards” n-a fost o experiență plăcută, dar voiam atât de mult să îi mai acord o șansă, încât l-am urmărit de trei ori.
Cu o lună înaintea sezonului 7, am stat de vorbă cu 6 dintre actorii care joacă în cel mai popular serial al momentului.
David Lynch e un cineast convins că viața n-are noimă, și, pe deasupra, e capabil și doritor să se joace cu creierele „spălate” care tot caută un sens.
Serial nou de #cincistele: „The Handmaid's Tale”, după romanul distopic al lui Margaret Atwood, despre o lume în care femeile au pierdut orice drept, inclusiv cel la proprietate şi la propriul nume.
Ne-am întâlnit la Paris cu echipa serialului „The Leftovers” (da, și cu Justin Theroux!) și-am vorbit despre despărțire, moarte, religie, știință, despre demoni reali și demoni imaginari.
Best of primăvara lui 2017: doamna președinte din „Homeland”, testosteronul din „Billions” și rollercoaster-ul de violență din „Fortitude”.
Deși este de obicei ruda mai săracă a sezonului de toamnă, primăvara lui 2017 vine cu un sortiment potabil de seriale, printre care şi unele noi.
Cronică de serial: „Unreal”, un show teve despre cum se face un show teve și tot ce se pierde (demnitate) și se câștigă (rating) pe parcurs.
7 seriale care, cu râs sau plâns, războaie sau mistere, ne-au făcut viața ce e ea azi.
M-am întâlnit la Londra cu echipa „The Night Of”, cel mai nou serial HBO.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.